Domáci pribináčik

Kto by nemiloval „pribináčika‟? Veľmi rýchlo a ľahko sa dá pripraviť doma za pár drobných. Bez zbytočných pridaných látok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Nám doma veľmi chutí a doprajeme si ho často. Je lahodný a záleží iba na vašej chuti ako si ho ochutíte. V lete používam čerstvé ovocie a v zime zavarené ovocie, či pyré z neho pripravené. Na banánový stačí rozmixovať čerstvý banán no a na kakaový pridať do zmesi lyžicu kvalitného kakaa.

Obrázok blogu

Prísady:

250 g jemného odtučneného tvarohu

200 ml šľahačky na šľahanie

2 polievkové lyžice vanilkového cukru

V miske som si zmiešala tvaroh, šľahačku a domáci vanilkový cukor, ktorý si jednoducho pripravíme rozmixovaním cukru ( akéhokoľvek) s jadierkami z vanilkového lúska. Ja pre vôňu dávam do nádoby s cukrom aj lusk, ktorý mi ostane. Takto si pripravíme doma rýchlo a lacno vanilkový cukor. Metličkovým šľahačom som pribináčika vyšľahala do stuhnutia. Stačí ho dať odležať do chladničky a podávať. Pribináčika si môžeme rôzne ochutiť. Ja som použila pyré z broskýň a rozdrvené celozrnné sušienky. Fantázii sa medze nekladú a preto, môžete na dochutenie použiť čo mate radi.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

106 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu