Teraz sa v kuchyni hlavne hrám, či už zakopávam o Matúšove hračky, ale aj s jedlom. A preto vymieňam klasické chute za niečo nové, netradičné a hravé. A takto som nakombinovala rybičku, žltý citrón, korenistú chuť rukoly a zrniečka granátového jablka. A dopadlo to ozaj super.
Prísady:

filety lososa
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika
sójová omáčka
sušená koreňová zelenina ( zoženiete v bio obchode)
citrón
rukola
granátové jablko
Filety lososa umyjem pod studenou vodou. Zapekaciu misku vysteliem citrónom nakrájaným na kolieska, a na tie uložím rybu. Každú filetu dochutím sójovou omáčkou, soľou, korením, mletou červenou paprikou a sušenou koreňovou zeleninou. Zakvapnem olivovým olejom a šťavou z citróna. Pečiem v rúre vyhriatej na 220 ⁰C asi 10 – 15 minút tak, aby povrch ryby zhnedol a zapiekol sa. Ryba zostane vnútri krehká, jemná a šťavnatá. Lososa zvyčajne podávam so sladkým zemiakom, z ktorého jednoducho nakrájam hranolčeky a pečiem v rúre. Rybičku podávam bohato obloženú s rukolou a posypanú zrnkami granátového jablka – toto je ozaj kombinácia, ktorá vytvorí explóziu chutí v ústach a treba ju určite vyskúšať. Dobrú chuť.

