Karfiol pečený v rúre

Vedeli ste, že karfiol je vlastne kapusta obyčajná karfiolová? Ja tiež nie, ale aspoň som sa dozvedela niečo nové – veď človek sa učí celý život.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Keď u nás doma niekto dostane chuť na karfiol, tak ho vždy pečiem v rúre, nakoľko vysmážané jedlá fakt nemusím. Neradím toto jedlo k najzdravším na svete, no z času na čas si na ňom pochutnávame aj u nás doma. 

Obrázok blogu

Prísady:

Karfiol

Strúhanka zo špaldového alebo ražného chleba

Parmezán

Soľ, mleté čierne korenie

Sušený cesnak

Sezamové semienka, ľanové semienka

Sušenú koreňovú zeleninu alebo vegetu

1 polievková lyžica hladkej špaldovej múky

2 vajíčka

Kokosový olej

Rúru si predhrejem na 220 ⁰C. Umytú hlavu karfiolu rozoberiem na malé ružičky, ktoré v miske poprášim lyžicou hladkej špaldovej múky. V druhej miske si vymiešam vajíčka so soľou a mletým čiernym korením. V tretej miske si zmiešam strúhanku, ktorú som si pripravili rozmixovaním starého chleba pridám najemno nastrúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak, sušenú koreňovú zeleninu, sezamové a ľanové semienka. Ružičky karfiolu najprv obalím vo vajíčku a následne vyváľam v pripravenej strúhankovej zmesi. Poukladám na papierom vystlaný plech. Ružičky karfiolu polejem kokosovým olejom a dáme do rozohriatej rúry piecť približne na 20 minút. Obrátim a pečieme do zlata. Pripravený karfiol podávam s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, ktorú si jednoducho pripravím aj doma.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

218 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

106 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu