Keď u nás doma niekto dostane chuť na karfiol, tak ho vždy pečiem v rúre, nakoľko vysmážané jedlá fakt nemusím. Neradím toto jedlo k najzdravším na svete, no z času na čas si na ňom pochutnávame aj u nás doma.

Prísady:
Karfiol
Strúhanka zo špaldového alebo ražného chleba
Parmezán
Soľ, mleté čierne korenie
Sušený cesnak
Sezamové semienka, ľanové semienka
Sušenú koreňovú zeleninu alebo vegetu
1 polievková lyžica hladkej špaldovej múky
2 vajíčka
Kokosový olej
Rúru si predhrejem na 220 ⁰C. Umytú hlavu karfiolu rozoberiem na malé ružičky, ktoré v miske poprášim lyžicou hladkej špaldovej múky. V druhej miske si vymiešam vajíčka so soľou a mletým čiernym korením. V tretej miske si zmiešam strúhanku, ktorú som si pripravili rozmixovaním starého chleba pridám najemno nastrúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak, sušenú koreňovú zeleninu, sezamové a ľanové semienka. Ružičky karfiolu najprv obalím vo vajíčku a následne vyváľam v pripravenej strúhankovej zmesi. Poukladám na papierom vystlaný plech. Ružičky karfiolu polejem kokosovým olejom a dáme do rozohriatej rúry piecť približne na 20 minút. Obrátim a pečieme do zlata. Pripravený karfiol podávam s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, ktorú si jednoducho pripravím aj doma.
