Prísady:
1 lístkové cesto (ja som tento krát použila chlieb LAVÁŠ vynikajúco sa na korpus hodí)
1 liter mlieka
4 zlaté klasy
4 vajíčka
8 polievkových lyžíc cukru ( ja som použila 4 polievkové lyžice stévie)
250 g tvarohu
horká čokoláda
250 ml šľahačky na šľahanie
1 polievková lyžica vanilkového cukru
Z plátov lavášu som vyrezala 2 rovnaké štvorce, ktoré som v rúre na 200 ⁰C piekla asi 2-3 minúty. ¾ mlieka dám ohriať, v zbytku vymiešam zlaté klasy, vaječné žĺtka vylejem do horúceho mlieka a uvarím hustý puding. Z bielok a stévie vymiešam tuhý sneh, ktorý ešte s horúcim pudingom a 125 g tvarohu vymiešam na krém. Takto pripravený krém nalejem na jeden pripravený plát lavášu. Druhý plát potriem rozpustenou čokoládou. Počas toho ako koláčik chladne, pripravím pribináčika a to tak, že zvyšný tvaroh, šľahačku a vanilkový cukor vymiešam na krém, ktorý pred podávaním navrstvím na nakrájaný krémeš, prikryjem druhým plátom potretým čokoládou a podávam. Dobrú chuť.


