Lasagne

Dostal sa mi do rúk arménsky nekysnutý chlieb. Použila som ho ako náhradu za klasické cestovinové pláty. Lasagne som nerobila, už dlhšiu dobu a tak si dnes celá rodina pochutila.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Prísady:

500 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)

olivový olej

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

2 bobkové listy

5 guľôčok čierneho korenia a 5 nového korenia

500 g mletého mäsa

 4 lyžice paradajkového pretlaku

200 ml červeného vína

soľ, mleté čierne korenie

1l vývaru

300 g čedar

1 plát špaldového chleba LAVÁŠ ( cestovinové lasagne)

V hrnci rozohrejem olivový olej a orestujem nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám koreňovú zeleninu nastrúhanú na hrubšom strúhadle a prelisovaný cesnak. Vhodím bobkový list a celé guličky korenia. K orestovanej cibuli so zeleninou pridám mleté mäso a dôkladne premiešam. Restujem kým mäso nechytí farbu. Pridám paradajkový pretlak a podlejem červeným vínom. Osolím a povarím, aby sa víno zredukovalo a odparil sa alkohol. Keď je tekutina zredukovaná, podlejem vývarom a za občasného miešania a podlievania dusím omáčku asi 2 hodiny. Zatiaľ si z chlebíka laváš pripravím pláty podľa formy, v ktorej budem lasagne zapekať. Do formy vrstvím zmes, plát laváš (alebo cestovinové lasagne) a zasypem strúhaným čedarom. Takto opakujem kým naplním formu a poslednú vrstvu bohato posypem syrom. Zapekám v rúre rozohriatej na 200 ⁰C asi 10 minút, aby bol syr zapečený. Recept na náplň pochádza od p. Paulusa. Dobrú chuť.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Radko Mačuha

Radko Mačuha

215 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu