
Prísady:
fileta lososa s kožou
čierna ryža (nie je podmienkou)
zelenina (taká akú máte radi)
olivový olej
soľ, čierne mleté korenie
biely jogurt
chren
citrónová kôra
petržlenová vňať
Ako prvé zapínam rúru na maximum. Vo vriacej osolenej vode uvarím čiernu ryžu. Variť sa bude približne 30-40 minút. Medzitým si nachystám zeleninou, a naplním parný hrniec. Dnes to bude brokolica, kukurica a hrášok. Lososa umyjem uložím na pekáč, osolím, okorením posypem citrónovou kôrou a jemne polejem olivovým olejom. Keď mám rúru rozohriatu lososa dám piecť a až teraz zapínam parný hrniec, pretože príprava zeleniny trvá približne 10 minút. Medzitým si nastrúham na hrubšom strúhadle mrkvu a pripravím chrenový dip. Do misky dám asi 5 polievkových lyžíc bieleho jogurtu, primiešam dve kávové lyžičky chrenu (samozrejme podľa toho aký je silný) osolím, okorením, pridám citrónovú kôru a petržlenovú vňať. Lososa nechám zapiecť približne 15 minút. Ryžu zlejem, pokvapkám olivovým olejom a podľa chuti osolím. Lososa servírujem spolu s pripravenou zeleninou, nastrúhanou mrkvou a chrenovým dipom . Dobrú chuť.
