Kniha je zameraná na program ako celok, ale je v nej aj mnoho skvelých receptov a tento je jeden z nich. Pri mäse je veľmi dôležitá jeho kvalita ale aj pôvod. Panenka je jedno s najkvalitnejšieho bravčového mäsa. Je chudá a krehká. Preto sa často panenka používa na rôzne minútky. Ja rada pripravujem tento druh mäsa spolu s ovocnou omáčkou, ktorá mu dodá neskutočne lahodnú chuť. Pri príprave je potrebné venovať pozornosť teplote mäsa, pretože veľmi ľahko sa môže stať, že sa vysuší.

Prísady:
500 g bravčovej panenky
2 lyžica horčicového prášku
1 lyžica červenej papriky
1 lyžica cesnakového prášku
1 lyžica soli
1 lyžica mleté čierne korenie
½ hrnčeku nasekaných vlašských orechov
Rúru si predhrejeme na 180 ⁰C. Panenku očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou. V miske zmiešame horčicový prášok, červenú papriku, cesnakový prášok, soľ a čierne korenie. Pripravenú zmes korenín rovnomerne vymasírujeme do mäsa. Následne obalíme v nasekaných vlašských orechoch. Panenku vložíme do pekáča a pečieme asi 25 až 30 minút. Po vybratí z rúry necháme panenku oddýchnuť následne nakrájame na centimetrové plátky a servírujeme. Recept je použitý z knihy Whole 30 Melissa a Dallas Hartwigovi.


