Preto tajne dúfam, že táto zákerná pliaga sa mi v budúcnosti vyhne obrovským oblúkom, keďže paradajky konzumujem tak často, ako je to len možné. Rada ich pridávam do jedál pre ich sladkastú chuť. Táto polievka u nás nikdy nie je rovnaká. Vždy obsahuje to, čo mám momentálne doma, samozrejme okrem paradajok, cesnaku a parmezánu - bez tých to jednoducho nejde.

Prísady:
1 polievková lyžica masla
1 polievková lyžica olivového oleja
350 ml voda
400 g konzerva lúpaných paradajok
½ Feniklu
1 mrkva
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 bobkový list
soľ, mleté čierne korenie
parmezán
Dnes, keď som môjmu mužovi naservírovala túto polievku, tak prvé čo povedal: „veď ty ju takto nerobíš‟. Áno má pravdu pretože ju nikdy nemixujem. Dnes keď som spravila zeleninový základ sa mi žiadalo ju pomixovať a tak nabrala úplne iný rozmer, farbu a dokonca aj chuť. Na lyžici masla a olivového oleja osmažím nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak, mrkvu, fenikel, bobkový list a nechám restovať. Zalejem konzervou paradajok, vodou, pridám šafran, osolím, okorením a nechám dusiť, aby zelenina zmäkla a tekutina sa trošku odparila. Predtým ako polievku rozmixujem, musím vybrať bobkový list, pretože raz som zabudla a narobilo to galibu. Teraz stačí pustiť ponorný mixér na plné obrátky a vuala pomodoro miska je na svete. Dobrú chuť.
