Ja mám tento recept od svokry a mám ho veľmi rada, pretože sa dá pripraviť kedykoľvek počas roka z čerstvého prípadne zaváraného ovocia. Ovocie môže použiť každý podľa svojej chuti. A prečo sa tento koláčik volá práve bublanina? Vraj práve preto, že pri pečení cesto buble až na svoj povrch.

Prísady:
300 g práškového cukru
6 vajec
1 dcl oleja
1 dcl prevarená voda
300 g polohrubá múka
7 g prášku do pečiva
400 g ríbezlí (alebo akékoľvek sezónne ovocie)
Vajíčka rozdelím a z bielkov vyšľahám tuhý sneh. Žĺtka s cukrom vymiešam do peny a postupne pridávam olej a vodu. Potom postupne primiešavam múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver jemne vmiešam sneh z bielkov a cesto vylejem na maslom vymastený a múkou vysypaný hlboký plech. Na vrch cesta uložím očistené ríbezle a pečiem vo vyhriatej rúre na 180 ⁰C cca 35 minút. Pred podávaním posypem práškovým cukrom. Dobrú chuť.