Zase niekto s originálnym receptom na šampiňónovú polievku, poviete si. No v tejto nie je ani štipka múky a predsa je krémová a jemná. Žiadny trik len jednoduché zemiaky. Keď ich rozmixujete, netreba nič iné na zahusťovanie, pričom polievka zostane krémová a lahodná.
Prísady:
250 g šampiňónov
1 cibuľa
olej
6 zemiakov
soľ, čierne korenie, bobkový list
kocka bujónu
1 l vody
250 ml smotany na varenie
kôpor
Vo vode uvarím zemiaky nakrájané na kocky, ku ktorým pridám zeleninový bujón. Na oleji restujem nadrobno nakrájanú cibuľu, pridám na plátky nakrájané šampiňóny a spolu podusím. Ak sú zemiaky uvarené, odoberiem z nich asi dve naberačky a zbytok rozmixujem. Kocky zemiakov vrátim spať, pridám udusené šampiňóny, osolím a okorením. Pridám smotanu, nadrobno nakrájaný kôpor a celé nechám prevrieť. Ja mám túto polievku veľmi rada trochu kyslejšiu a preto si do taniera pridávam kvapku octu (teda dve). Vetvička kôpru na dozdobenie a prajem dobrú chuť.


