Špagety s bolonskou omáčkou

Na prípravu tohto jedla budete potrebovať trochu viac času, ale výsledok............nechajte sa prekvapiť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Aj ja som si toto jedlo kedysi uľahčovala, ale odkedy poznám recept z kuchárskej knihy Kuchyňa Lidla, tak som zostala verná iba tejto verzii. Originál recept som si trochu upravila tým, že som pridala viac koreňovej zeleniny na úkor rajčín.

Prísady:

300 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)

olivový olej

1 cibuľa

4 strúčiky cesnaku

2 bobkové listy

5 guľôčok čierneho korenia a 5 nového korenia

500 g mletého hovädzieho mäsa

 2 lyžice paradajkového pretlaku

200 ml červeného vína

soľ, mleté čierne korenie

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

1l hovädzieho vývaru

parmezán

špagety

V hrnci rozohrejem olivový olej a orestujem nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám koreňovú zeleninu nastrúhanú na hrubšom strúhadle a prelisovaný cesnak. Vhodím bobkový list a cele korenie. K tejto zmesi pridám mleté hovädzie mäso a dôkladne premiešam. Restujem kým mäso nezíska farbu. Pridám paradajkový pretlak a podlejem červeným vínom. Osolím a varím, aby sa víno zredukovalo a odparil sa alkohol. Keď je šťava zredukovaná podlejem ju trochou vývaru a za občasného miešania dusím omáčku asi 2 hodiny (podľa potreby podlejem). Potom už len uvarím špagety a podávam posypané syrom. TIP: k tomuto jedlu sa skvele hodí pohár červeného vína, ktoré bolo použité v omáčke. Mne sa k hovädziemu najlepšie osvedčilo Cabernet Sauvignon.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,068 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu