Aj ja som si toto jedlo kedysi uľahčovala, ale odkedy poznám recept z kuchárskej knihy Kuchyňa Lidla, tak som zostala verná iba tejto verzii. Originál recept som si trochu upravila tým, že som pridala viac koreňovej zeleniny na úkor rajčín.
Prísady:
300 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
olivový olej
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
2 bobkové listy
5 guľôčok čierneho korenia a 5 nového korenia
500 g mletého hovädzieho mäsa
2 lyžice paradajkového pretlaku
200 ml červeného vína
soľ, mleté čierne korenie
1l hovädzieho vývaru
parmezán
špagety
V hrnci rozohrejem olivový olej a orestujem nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám koreňovú zeleninu nastrúhanú na hrubšom strúhadle a prelisovaný cesnak. Vhodím bobkový list a cele korenie. K tejto zmesi pridám mleté hovädzie mäso a dôkladne premiešam. Restujem kým mäso nezíska farbu. Pridám paradajkový pretlak a podlejem červeným vínom. Osolím a varím, aby sa víno zredukovalo a odparil sa alkohol. Keď je šťava zredukovaná podlejem ju trochou vývaru a za občasného miešania dusím omáčku asi 2 hodiny (podľa potreby podlejem). Potom už len uvarím špagety a podávam posypané syrom. TIP: k tomuto jedlu sa skvele hodí pohár červeného vína, ktoré bolo použité v omáčke. Mne sa k hovädziemu najlepšie osvedčilo Cabernet Sauvignon.

