Je ťažké deťom vysvetliť, aká je zelenina dôležitá a preto všade čítame, že ju treba servírovať hravou formou. Ja som to urobila trochu inak a podávala som ju tak, aby deti ani nevedeli, že papkajú zeleninu a na moje prekvapenie to dopadlo až nad očakávanie.
Prísady:
250 g celozrnná špaldová múka
150 g tekvice (pyré)
50 g jablko (pyré)
2 vajcia
200 ml mandľové mlieka
100 ml kokosového oleja
štipka soľ
½ polievková lyžica cukor
½ kypriaci prášok do pečiva
½ kávovej lyžice kurkuma
½ kávovej lyžičky pomarančovej kôry

Uvarenú tekvicu a jablko rozmixujem. Do pripraveného pyré primiešam múku, vajcia, kypriaci prášok, cukor, soľ, kurkumu, pomarančovú kôru, rozpustený kokosový olej a postupne pridávam mandľové mlieko a vymiešam na hustejšie cesto. Hotové cesto nechám aspoň pol hodinu odpočinúť. Na suchej panvici s nepriľnavým dnom pečiem lievance. Podávam s arašídovým (mandľovým, kešu) maslom, vanilkou a bohatou hrsťou ovocia. Kto má rád (a nebude mať výčitky) pridá aj čokoládou.


