Aj tieto fašírky zaraďujem do kategórie, čo dom dal alebo, keď už je po sviatkoch a vy máte plné zuby mäsa. Ide o jednoduché a rýchle jedlo.

Prísady:
600 g varených zemiakov v šupke
150 g tvrdého syra
200 g mäkkej salámy
3 polievkové lyžice špaldovej múky
2 polievkové lyžice strúhanky
2 vajcia
soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak, petržlenová vňať
2 polievkové lyžice domáceho sadla
Zemiaky uvarené v šupke som ošúpala a spolu s tvrdým syrom a mäkkou salámou som na hrubšom strúhadle nastrúhala do misky. Primiešala som múku, strúhanku, vajcia, soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak a petržlenovú vňať. Všetko premiešam v kompaktnú hmotu a vytvarujem fašírky. Poukladám na papierom vystlaný plech, pokvapkám domácim sadlom a pečiem v rúre rozohriatej na 220 ⁰C do zlatista. Podávam s varenými zemiaky, cibuľovým šalátom alebo zeleninovým pyré.

