reklama

Obsadia nás americké vojská!!! Alebo?

Nie som americký agent a dokonca rád navštevujem Rusko. A predsa neodmietam zmluvu s USA! Je to možné?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Na úvod by som chcel povedať, že sa neprikláňam s mojimi sympatiami názorového spektra ani k USA ani k Rusku. Píšem to z dôvodu, že práve tento pohľad má väčšinou zásadný vplyv na názor k bilaterálnej zmluve medzi USA a Slovenskom. A to je ten najväčší problém tejto kauzy!!!

Problém je to v tom, že nemôžeme posudzovať túto zmluvu na základe toho či sa mi páči Rusko či USA, ale len podľa toho či je pre Slovensko výhodná alebo nie. Niektorí politici sa snažia rozprávať príbeh ako nás prídu Američania vďaka tejto zmluve obsadiť, ako sem prídu so zbraňami hromadného ničenia a ako tu budú naše ženy zneužívať. Najviac však zarážajúce je, že väčšina týchto politikov s danou zmluvou pred pár rokmi problém nemala, ale naopak ju podporovala. Už dlhšiu dobu sa snažím pristupovať k hodnoteniu názorov ľudí spôsobom, že rozmýšľam nad ich motiváciou. Takže by sa mal každý zamyslieť aká motivácia sa skrýva nad týmito silnými prejavmi o ohrození slovenskej suverenity. Je toto vlastenectvo a strach o slovenský národ? Alebo niečo iné, hlavne keď pred pár rokmi tá obava nebola. Myslím že každý si zodpovie sám.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale aby som sa vrátil k predmetnej zmluve. Mne ta celá kauza príde asi tak, že predstavte si situáciu, že k Vám príde sused. Požiada Vás o možnosť si občas preparkovať auto na Vašom parkovisku, s tým že na oplátku Vám parkovisko opraví a vynoví. Nech už máte na suseda akýkoľvek názor, tak je fakt, že takúto dohodu má aj s ostatnými Vašimi susedmi, lebo tých áut má predsa len veľa a peňazí neklamme si tiež. A nie. Žiadnemu z tých susedov nepodpálil dom, neukradol mu niečo, alebo ho nezbil na dvore. Ja si myslím že každý rozumný človek by si s ním dohodol základné pravidlá a pokiaľ by mu to dávalo zmysel nemal by s tým byť problém. A jedine hlupák by začal kričať, že v žiadnom prípade, že veď určite má niečo zlé za lubom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ja by som len chcel, aby sa Slovensko zachovalo ako rozumný človek z príbehu. Nech sa dohodnú férové podmienky, rovnocenné k tým ktoré platí v iných štátoch a nech Slovensko neskončí v tomto príbehu ako ten blázon sused, ktorý kričí cez pol ulice že všetci ho chcú zničiť.

Nebudem tu vyvracať argumenty ľudí o okupácii, dovozu zbraní na naše územie a podobne, pretože kto chce tak si sám zistí, že táto zmluva tieto a podobné nezmysly neumožňuje. Pridám sem len odkaz na porovnanie zmluvy SR so zmluvami, ktoré podpísali zmluvy ostatných krajín EÚ ako Maďarsko, Poľsko, Lotyšsko atď. (https://www.mosr.sk/data/images/166385.jpg) Tieto štáty videli túto zmluvu ako príležitosť tak prečo nie aj my? Či zas si myslíme, že ako jediní sme na svete odhalili to sprisahanie?

Boris Vanek

Boris Vanek

Bloger 
Politik
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  56x

Boris Vanek - kandidát na poslanca do NR SR Tento blog využívam na vyjadrenie svojich názorov a postojov, ale aj ako ekonomicko - sociálnu poradňu, kde sa zameriavam na časté problémy ľudí. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu