reklama

“Koaličná kríza” VYRIEŠENÁ…

Tak za prvé, nejde o žiadnu koaličnú krízu, ale iba o ješitnosť dvoch kohútov na smetisku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Jeden má za sebou logické argumenty, ten druhý zase primitívne sliepky, ktoré počúvajú na jeho infantílne kikiríkanie. Títo dvaja kohúti sú skrátka nekompatibilní na jednom smetisku menom Slovensko. Je potrebné ich obidvoch buď zahrdúsiť, alebo oddeliť ich tak, aby sa k sebe čo najmenej dostali.

Logickým predpokladom k tomu je znovu-otvorenie koaličnej zmluvy, ktoré požaduje Sulík. Už len preto, lebo pomery v parlamente a jeho kluboch sa už natoľko zmenili, že si to žiada revíziu. Mocenské pomery sú úplne iné, ako boli po voľbách. Koalícia je v klinickej smrti a je len otázkou času, kedy naposledy vydýchne.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Riešením je vyhovieť obidvom kohútom. Jeden požaduje, aby ten druhý nebol na jeho smetisku, ten druhý zase žiada, aby ani on nezobal z jeho misky. Dá sa to zabezpečiť len tak, že Matovič sa stane predsedom parlamentu, tým pádom bude splnená požiadavka Sulíka, že Matovič nebude vo vláde. Sulík so svojimi ministrami zostanú na svojich pozíciách a po prerozdelení postov podľa novej koaličnej zmluvy, pripadne ministerstvo financií Kollárovi. Ten bude môcť konečne financovať svoje nájomné byty.

Všetci vlci budú sýti, aj ovce celé. Karavána môže ísť ďalej a možno to takto doklepe až do riadnych parlamentných volieb. Ficovi a spol. by klepli zuby naprázdno, aj s ich referendami. Chce to však odvahu prekopať všetky osobné bariéry a animozity a pozrieť sa na to pragmaticky.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

PS:

Nakoľko premiér na stretnutí s prezidentkou nenašli ku dnešnému dňu riešenie tejto krízy, budem v prípade realizácie môjho riešenia požadovať od Úradu vlády za svoje know-how 100. tis.€ a z prezidentského paláca úprimé poďakovanie. Je to stále menej, ako dôsledky pádu tejto vlády a predčasné parlamentné voľby…

Ladislav Boršoš

Ladislav Boršoš

Bloger 
  • Počet článkov:  148
  •  | 
  • Páči sa:  244x

Som občasný diskutér, designer, manžel a otecA taktiež syn, brat, švagor, strýko a zať. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu