reklama

Je čas bilancovať pán Vážny

A s úplnou vážnosťou. Rád by som sa opýtal najdôležitejšieho člena súčasnej vlády, či bral svoj plat oprávnene a nehanbí sa za to, čo predviedol.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (41)

Smer ako strana sa dokáže často chváliť aj tým, čím by sa nemusela, ale pri mene Ľubomír Vážny si nespomínam, že by sa Smer chválil alebo zvolával bombastickú tlačovku. Napríklad ako to robí Richter, keď klesne nezamestnanosť alebo Kažimír, keď klesá deficit a rastie výber daní. Keď som si zadal do vyhľadávača meno podpredsedu vlády pre investície, stále dookola sa mi ukazovali len a len rovnaké tlačové správy, vyhlásenia, rozhovory. 

Ak už Smer vymyslel tento pribrzdený post podpredsedu vlády pre investície, tak za štyri roky by sa zrejme mal Vážny pochváliť investíciami. Lenže Vážny mal pri investíciách asi taký vplyv ako má sneh v ruskej tajge na život v Afrike. Ani príchod Jaguáru nie je úspechom Vážneho, veď na hľadanie investorov tu máme už dávno SARIO. Pri mene Vážny možno nájsť len tlačové správy ohľadom čerpania eurofondov. A keď ešte v októbri 2015 Vážny tvrdil, že pri čerpaní eurofondov smerujeme k nule, tak 22. decembra 2015 musel uznať, že dokážeme vyčerpať 92 percent eurofondov. Najprv som si povedal, že aké krásne číslo, len bohužiaľ okolo miliardy eur sme nechali Bruselu. A to nám ešte vďaka našej bombastickej korupcii nemusí Brusel preplatiť všetko. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vyzerá to tak, že Vážny mal len jednu úlohu a to dočerpať všetky eurofondy za obdobie rokov 2007 až 2013!!! Nedokázal to, prehral a jeho funkcia tak je absolútne spochybniteľná, nakoľko aj tak v čerpaní eurofondov ležala ťarcha na ministerstvách a nie na nejakom podpredsedovi vlády pre investície. Ak si niekto spomína, ako sa Fico s Vážnym chvastali, že sme dostali dva roky navyše, aby sme vyčerpali eurofondy za roky 2007 až 2013, tak teraz si musí trieskať rukou po čele, čo vlastne títo naši dvaja čarodejníci vybavili. Miliardu sme nechali Bruseli a ten si o Ficovi naozaj teraz musí myslieť, že je nepríčetný, keď predtým lietal do Bruselu ako malí psík a krútil chvostom, len aby sme mohli ešte niečo použiť zo starého "fakturačného" obdobia.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Aj vrabce na streche vedia, prečo Fico vytvoril pre Vážneho nezmyselný post podpredsedu vlády. Vážny zhltol peniaze z rozpočtu, urobil si kvačku do životopisu a to je všetko. Bol by som rád, keby v budúcej vláde podobný hlúpy post už neexistoval. Za všetko hovoria Vážneho slová z novembra 2013. Keď sa ho pýtali na jeho plat a ako vyzerá jeho deň, odpovedal, že na účet mu chodí nejako do troch tisíc eur, ale veľmi to neskúmal a jeho deň sa začína plávaním, potom rôzne rokovania. Nuž...náročný program, najmä keď pod slovom rokovanie môžeme chápať čokoľvek. 

Pán Vážny by sa mohol ohodnotiť za celé svoje volebné obdobie známkou ako v škole. V ponuke by mal mať ale len čísla 4 a 5. A tú 4-ku len s prižmúrením oboch očí. 

Tomáš Bosák

Tomáš Bosák

Bloger 
  • Počet článkov:  391
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Narodený na východe, ale žijúci ako inak na západe. Vyštudovaný historik, ale pracujúci v štátnej správe. Milujem futbal, ale zmeškal som prvé tréningy. Život plný zvratov. Zoznam autorových rubrík:  ŠportPolitikaHistóriaKultúraNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu