reklama

Čo sa to so Slovenskom stalo?

Politika je správa vecí verejných. Táto správa má byť vykonávaná ľuďmi, ktorí reprezentujú celý národ a robia to v jeho prospech. K tomu je potrebná predovšetkým zodpovednosť a úcta k životu, spravodlivosť, čestnosť a rešpekt k hodnotám.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Stav našej politiky po 22 rokoch slobody je však taký, že politici nie sú v reálnom kontakte s ľuďmi. Vidíme ich len tesne pred voľbami. Potom už len niektorých vládnych predstaviteľov zachytíme v médiách, kde niečo vysvetľujú. Nemáme možnosť s nimi hovoriť, niečo od nich žiadať, nezodpovedajú sa nám. A komu sa vlastne zodpovedajú?

Každé 4 roky sa naša krajina posunie iným smerom. Nastanú politické nominácie v každej, čo len trochu dôležitejšej inštitúcii. A ľudia, častokrát odborníci, musia odísť, lebo nie sú z „vhodnej“ politickej strany. Prídu noví riaditelia a prinesú si námestníkov pre rôzne oblasti a nikto celkom nevie, čo robia. Ak ich zasa niekto vyhodí, aj pre ich neodbornosť alebo zlyhanie, dostanú ešte aj veľké odstupné. A my, sa na to musíme pozerať a pociťujeme bezmocnosť, hnev, frustráciu a poníženie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Trápi ma to. Kauzy politikov, ktoré tu už roky vyskakujú jedna za druhou a my, normálni ľudia im už ani nerozumieme. Stále počúvame, že peniaze chýbajú v zdravotníctve, školstve, kultúre, poisťovne majú obrovské dlhy a tak dokola. A kam sa nám tie peniaze vyparujú? Občas niekto z ministrov, riaditeľov odstúpi. A basta. Nik z politikov, či vysokých štátnych úradníkov nenesie hmotnú zodpovednosť za zmanipulované tendre a rozkradnutý majetok štátu.

Trápia ma nízke platy, nízka životná úroveň veľkej časti ľudí žijúcich na Slovensku. Trápi ma nespravodlivosť v súdnictve, prezidentom nevymenovaný - aj keď parlamentom zvolený generálny prokurátor, finančne nedostupné byty, otrasne drahý benzín, potraviny, energie, služby. Čo sa to so Slovenskom stalo?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igora Matoviča mi dali možnosť kandidovať do parlamentu ako nezávislá osobnosť a ja cítim zodpovednosť voči našej krajine. Som presvedčený, že Slovensko nesmie patriť politikom, ktorí tu priam nedotknuteľne vládnu. Nemôžeme prehliadať ani byť ticho pred tým, že naši predstavitelia štátu a parlamentní politici sú neraz vulgárnymi a hrubými ľuďmi, za ktorých sa môžeme len hanbiť.

Slovensko nepatrí politikom ani finančným skupinám

Lenže Slovensko nepatrí politikom a ani finančným skupinám. Je naše. Ale práve preto, že ako obyčajní ľudia nemáme priamych zástupcov v politike, vzdávame sa svojho vplyvu na vládnutie. Pociťujem zodpovednosť a výzvu k tomu, aby sme to zmenili a chcem pre to pracovať. Autorita a vplyv politikov by sa mali odvíjať od ich služby v národe a ich práce na tom, aby sa ľudia žijúci na Slovensku mohli rozvíjať v kreativite, k zrelosti a k efektívnemu a zmysluplnému využitiu vlastného životného potenciálu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Som presvedčený, že politici nesmú stáť nad zákonom a je absurdné, že tomu tak v súčasnosti je a naši zákonodarci nemajú trestnoprávnu zodpovednosť za svoje činy a rozhodnutia. Sú zvýhodnení na daniach. Vďaka konexiám sa im ľahko podniká a mnohí z nich stratili kontakt s normálnym životom a uverili, že môžu urobiť čokoľvek. Je zrejmé, že za nimi stojí skupina takých ľudí, ktorí pre peniaze prekračujú všetky zdravé ľudské hodnoty. Je čitateľné ,že jedinou hnacou silou ich konania sú moc a zisk.

Chcem zostať v kontakte s tými, ktorí mi dôverujú natoľko, aby som ich zastupoval v Národnej rade Slovenskej republiky a vykazovať sa im zo svojej práce pre nich samých a pre dobro našej spoločnosti. Vykazovať, ako som využíval svoj pracovný čas, čo som dosiahol, ako som pôsobil.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Veľmi mi záleží na podpore pro-rodinnej legislatívy, aby rodiny mohli a vedeli spolu tráviť čas a vychovávali deti, ktoré sa stanú zdravými a silnými osobnosťami. Aby mohli vznikať viacdetné rodiny a aby muži boli svojim deťom skutočnými a zodpovednými otcami, ktorí im dávajú silný životný príklad priamosti, rozhodnosti a dobroty.

Aj ja chcem spolupracovať na zmene súčasného stavu a verím, že to ešte stále ide, pretože sme nerezignovali. Verím, že slušnosť, spravodlivosť, poctivosť, čestnosť, rešpekt a zodpovednosť voči Bohu i ľuďom sú zmysluplné veci, ktoré tu na Slovensku majú reálne pôsobiť. Ak sa do NR SR nedostanem, i tak dúfam, že touto svojou kampaňou napomôžem tomu, aby Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti mali v parlamente väčší vplyv a chcem im pomáhať v ich pôsobení aj potom. Pomery na Slovensku ozdravíme prácou, ktorá začína od seba samého, zodpovednosťou ku pravde a dôslednosťou v myslení a konaní.

V živote som sa naučil, že prázdne slová degradujú človeka, smerodajné sú činy.

Ak získam dôveru toľkých z Vás, že ma do NR SR svojimi hlasmi, krúžkami pošlete, beriem na seba záväzok pred Vami, svojím svedomím a pred Bohom, že budem konať tak ako hovorím teraz.

Váš kandidát č. 64, Branislav Škripek

Vzhľadom na to, že kandidujem ako nezávislý na kandidátke hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, považujem za dôležité upozorniť, že tento blog vyjadruje môj osobný postoj, a preto môže, ale nemusí byť v súlade s postojmi iných ľudí na našej občianskej kandidátke. V mnohých a hlavne zásadných názoroch sa všetci na kandidátke zhodujeme, sú však názory, v ktorých odmietame hrať falošnú hru na názorovú jednotu a otvorene priznávame aj názory rozličné. Túto skutočnosť však nepovažujeme za niečo, čo nás rozdeľuje, ale skôr za niečo, čo nás vzájomne obohacuje pri hľadaní cesty k pravde

Branislav Škripek

Branislav Škripek

Bloger 
  • Počet článkov:  47
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Poslanec Európskeho parlamentu za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. Evanjelizátor, tlmočník. Ženatý, tri deti. www.branislavskripek.skChcete odoberať Škripekov NEWSLETTER? Kliknite sem Zoznam autorových rubrík:  Paliatívna starostlivosťPolitickéSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu