reklama

Hovorí sa, že každý má na svete dvojníka..

No čo sa stane, ak ho naozaj stretneme zoči-voči? Čo to urobí s naším ja a vôbec životom? Možno sa prekvapene zatvárime a pôjdeme ďalej s myšlienkou na toho dotyčného, ktorá skôr či neskôr zapadne prachom spomienok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Toto sa stalo hlavnej hrdinke Tereze v románe PODVODNÍČKA od Kristíny Ježovičovej.

Obrázok blogu

V jeden úplne obyčajný deň na berlínskom letisku pred sebou uvidí takmer svoje identické ja, ktoré sa volá rovnako. S rozdielom, že ona je hrdá Slovenka, zatiaľ, čo jej „dvojča“ bohatá Nemka.

 Tereza sa zrazu prebúdza v nemocnici a nikoho naokolo seba nespoznáva. No najhoršie je, že ani ona vôbec nevie, kto je. Alebo to je všetko iba jej výplod mysle? Čo má spoločné so svojou dvojníčkou a akú úlohu v jej svete zohráva? Čo sa vlastne stalo na letisku? Od tohto dňa je život Terezy naruby.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Prosím vás, potrebujem to vedieť. Som si taká cudzia, až ma to desí.“

Prstami klepká po volante a po chvíli začne rozprávať. „Zmenili ste sa. S alkohol ste začali krátko pred...“ zháči sa.

„Pred smrťou vášho otca.“

„Môj otec umrel.“ Keď zavriem oči, marí sa mi, že som na pohrebe. „Umrel,“ dodám sama pre seba. Vidím klesať skromnú truhlu hlboko do zeme. Ženu z nemocnice tam však nevidím. Pred studenou dierou stojím celkom sama. „Bol smrteľne chorý. Istotne ma to veľmi zarmútilo, ale žeby som...“ pregĺgam.

Pootočí hlavou, jeho oči sa stretnú s mojimi. „Áno, ale to nebol jediný dôvod, pre ktorý ste...“ zmĺkne uprostred vety.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Hlavná hrdinka spoznáva muža, ktorého si pre zvláštnu otcovu poslednú závet musí vziať. Príbeh veľmi dojemne rozpráva o tom, ako sa žena, plná snov, dokáže zmieriť s tým, že musí svoj život zdieľať s niekým úplne neznámym a popasovať sa s faktom, že je niekto úplne iný, akoby chcela. Stránky v sebe nesú vtipné, sexi, romantické dialógy a historické prvky, hoci ide o príbeh z modernej doby. Práve toto je pre Kristínku charakteristické, a robí jej knihy typickými práve pre ňu. U žiadneho slovenského autora som sa nestretla s takýmto zaujímavým štýlom. Rozhodne by ho nemala opustiť.

Tento román je ako kvalitné jedlo. Zaručene si pochutíte na všetkých knižných chutiach: romantike, iskrivých scénkach plných dráždivých pohybov, na vtipných dialógoch a tiež jemnom krimi korení. Na pultoch kníhkupectiev je more kníh s romantickým základom, ale tento má zaručene nevšednú zápletku a dovolím si tvrdiť, že zaujme aj čitateľa, ktorý práve sladkým písmenkám neholduje.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Kristína Ježovičová je mladá autorka, ktorá dráhu spisovateľky odštartovala historickou romancou

Obrázok blogu

Uväznená v čase. Odvtedy jej vyšlo niekoľko knižiek: spomínaná Podvodníčka, psychologická sonda do duše Soňa a Červená jej pristane, ktorá by oslovila aj milovníkov krvi. Onedlho jej vyjde Porcelánová krása, kde si opäť zmerajú sily súčasnosť a tajomná minulosť. O Podvodníčku prejavilo záujem aj české vydavateľstvo Brána a vďaka nemu sa Kristínkinej knihe darí aj v Českej republike. Táto kniha je v českom jazyku jej prvá, no rozhodne nie posledná.

Lucia Braunová

Lucia Braunová

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Milujem knihy a mojou vášňou, bez ktorej si už neviem predstaviť život, je písanie príbehov.Zatiaľ mi vyšli tri tituly: Nič krajšie už nepríde (2014), Desivé odhalenie (2015), Šťastie na prenájom (2016), V zajatí vášne (2016) - zb.poviedok, kde som prispela aj ja jednou.Onedlho mi vychádza 4. kniha Milovať je zakázané. Zoznam autorových rubrík:  Moje recenzieNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu