reklama

O láske, ktorá porazí aj smrť...

Tillie Cole sa podarilo napísať príbeh o láske tak silnej, čistej a nekonečnej, že nenechá jedno oko suchým.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Tisíc chlapčenských bozkov

TILLIE COLE

Obrázok blogu

Pre tých, čo veria v prvú, impozantnú, nekonečnú lásku. Toto je pre vás.

S týmito slovami začína príbeh. Pravdu povediac ma to mierne odradilo, pretože nie som fanúšik romantických kníh (hoci tomu nebolo vždy tak). Teraz dávam prednosť trilerom a knihám s napínavým gradovaním, so šokujúcimi rozuzleniami, a kde pri konci zostanem hľadieť na poslednú stránku s ústami do korán. Tu som nič také nenašla, no napriek tomu som hltala každé písmeno, každé slovo, ktoré postavy vypustili z úst, každý opis.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

No poďme poporiadku. Prvé stránky boli také úsmevné a detské. Niežeby sa mi to čítalo zle, ale hovorím si: pre túto knihu ja taký rozruch? Prečo? Pre detskú lásku? Keď som sa dostala na ďalšiu kapitolu, príbeh ma pohltil a čítala som ho s úsmevom. A aj keď som si myslela, že ma nič nešokuje, čítala som s veľkým očakávaním. Informácia, ktorá sa nenápadne skrývala medzi riadkami na seba nenechala dlho čakať. Keď prišla, zlomila mi srdce. Doslova. Už som knihu nedokázala čítať v úplnej pohode a s úsmevom na perách. Neustále mi slzili oči. K tejto knihe by mali pribaliť v kníhkupectve minimálne dva balíky vreckoviek.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Patrím medzi čitateľov, ktorí musia knihu, ktorá ich chytila, prečítať v nedohľadnom čase. No priznávam, nedokázala som to. Musela som si dať prestávku od búrky emócii, ktorá bola naozaj zničujúca a hrozilo, že premoknem citovo do nitky.

Všetky postavy pôsobili veľmi dôveryhodne, no najviac som si zamilovala Poppy, ktorá mala krásnu dušu, úsmev pre každého a milovala život. Rune jej veľká láska sa dozaista stane láskou všetkých dievčat a žien, ktoré dajú príbehu šancu. Rozhodne s ich zamilujete a ich lásku prežijete s nimi, tak intenzívne ako by to bola vaša láska. Vlastne... Aj sa ňou stane pokým nedočítate a myslím si, že ešte dlho potom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V rádiu ma zaujala upútavka na tento titul. Ženský hlas ho prirovnáva k príbehu Rómea a Júlii a Edvarda a Bely. Tak láska z Twilight série bola síce milá, ale ani zďaleka sa nechytala na osudové spojenie Poppy a Runeho. A ak by som to mala zrovnať s láskou Rómea a Júlie, nedokážem ani to. Hoci pre niektorých bol tento príbeh nádherný, mňa nenadchol natoľko a popravde, ani som ich láske neuverila. Pre mňa bolo to všetko okolo nich príliš patetické a príliš gýčové. No vzťah medzi Poppy a Runem, aj keď je asi vymyslený (hoci sa autorka inšpirovala aj skutočnosťou), je pravdivý. Po prečítaní, aj ten kto prestal veriť v takú veľkú lásku, možno znovu začne. Pretože to čo začalo medzi nimi už v detstve, pretrvalo dlhé roky. Spolu zdolávali krivdy osudu, jeden druhého zachránili a darovali si to najvzácnejšie: srdce. A ako tvrdili: boli jedným srdcom s dvomi neoddeliteľnými časťami.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Neviem, či tento titul obsahoval aj nejaké chyby, ktoré by stáli za zmienku, pretože ma tak dostal, že som naozaj nevnímala nič, okrem toho, čo sa tam deje. A aj teraz po prečítaní myslím na Poppy a Runeho a verím, že tam kde sú, sú šťastní. Viem, znie to príliš pateticky, ale tak ako som uverila v ich lásku, uverila som aj v to, že boli skutoční.

Ak aj niekto neuverí, lebo sa možno príliš sklamal alebo sa nedokáže vyrovnať so stratou lásky, Poppy vás naučí, že život treba milovať každú jednu sekundu a, že každá chvíľa je jedinečná a nezabudnuteľná.

Nie je to iba kniha o láske a sladkých bozkoch, je to kniha o živote a všetkých jeho krásach.

Ak sa vám moje slová zdajú príliš presladené, príliš prehnané, tak vedzte, že inak som to nedokázala vyjadriť, pretože ma ich čistá a nezištná láska dostala. Neviem posúdiť, ako sa vám bude pozdávať koniec, no mňa dostal a dúfala som, že takto skončí. Autorka ma ním veľmi potešila. Ak by nebol taký aký bol , zrejme by všetka moja viera v nich dvoch zhasla, no Tillie Cole dokázala, že si ich budem pamätať navždy.

Obrázok blogu
Lucia Braunová

Lucia Braunová

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Milujem knihy a mojou vášňou, bez ktorej si už neviem predstaviť život, je písanie príbehov.Zatiaľ mi vyšli tri tituly: Nič krajšie už nepríde (2014), Desivé odhalenie (2015), Šťastie na prenájom (2016), V zajatí vášne (2016) - zb.poviedok, kde som prispela aj ja jednou.Onedlho mi vychádza 4. kniha Milovať je zakázané. Zoznam autorových rubrík:  Moje recenzieNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu