Už som jedol i v...

V pondelok fazuľová, v utorok šošovicová, v stredu hŕstková( pre nezainteresovaných: hrsť hrachu, fazule...), vo štvrtok hrachová a v piatok možno gulášová. Týždeň čo týždeň nachádzam tento výber v menu reštaurácie blízko firmy kde robím.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Kto grgáa prdí, zdravie si tvrdí...tak vravel môj dedko...ja sa však nemusímriadiť týmto heslom. Počas týždňa totiž vystriedam i zo 5 rôznych kuchýň.

Človek na cestáchzažije obmeny v stravovaní. Napríklad v Dubnici nad Váhom somprvýkrát skúsil bravčové mäso s voľským okom, v Žiline som mal skvelýdezert a v Ružomberku na ceste 77 som zistil, že mi chutíi paradajková polievka.

V Bánovciachsom stihol iba bagetu a Skalicou som preletel hladný. Nuž, ale keď sa mipodarí zastaviť, práve v menších mestách sa najviac oplatí jesť. Dostanemtam vždy veľa za jeden stravný lístok.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Okrem jedla siobčas odnesiem i zážitok alebo skúsenosť. Prednedávnom som skúsil  pohostinstvo v Dolných Vesteniciach priautobusovej zastávke. Viackrát som prechádzal okolo až raz...ma zlákala pútaváreklama.

 Vnútri ma však čakalo ľudoprázdne prostredie. (predstavtesi, že iba čašníčka, ja a čevabčiči...)

Na DolnéVestenice som si spomenul vo chvíli, keď som jedol v trenčianskom zábavnomcentre. Vtedy som pochopil pojem „fast food“. V trme vrme si totižnestačilo vyberať v zhone iba jedlo. Jedným očkom bolo nutné poškulovať povoľnej stoličke ( o voľnom stole sa dalo v obednom chaose iba snívať)

Po objednaníjedla nebolo isté či získam čistú tácku. Ja som mal (nedeľné dieťa, vraj sošťastím) sadol som, rýchlo som pregĺgal. Cítil som totiž, že sa do mňazapichujú nedočkavé pohľady hladných postávajúcich.

SkryťVypnúť reklamu

Keď som to doseba nahádzal, mohol som uvoľniť flek a vychutnať si čerešničku natortičke, v podobe problému sostrkaním tácky so špinavým riadom do prepchaného vozíka.

Keď už jesť„FAST“ tak radšej v samoobslužnom bufete, na ktorý som natrafilv Považskej Bystrici. Je pomenovaný po jamajskom spevákovi.

Pre mňa je takétomiesto s vystaveným jedlom nebezpečné. Hrozí mi, že pri pravidelnejnávšteve sa z fast vytratí „s“...

 Jedlo za pultom vnímajú všetky moje hladnézmysly. Hladné oči chcú zemiakovú kašu, ryžu i hranolky. Nos vetrí mäsoa v ústach degustujem často niečo sladké.

Po strastiplnejceste s táckou okolo jedla, zvyčajne pri pokladni už nepotrebujem nič napitie lebo mám plné ústa slín...

SkryťVypnúť reklamu

už som toľkojedol....a každý deň som opäť hladný:-)

Miroslav Bredschneider

Miroslav Bredschneider

Bloger 
  • Počet článkov:  126
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Prémioví blogeri

Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

321 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu