reklama

Ďalšia perla z dielne vládnej koalície

Nový zákon zakazujúci v podstate jazdiť na bicykli v lese z dielne súčasnej vládnej koalície môžeme smelo zaradiť medzi perly vytvorené týmto čudesným koaličným zoskupením. Osobne to vnímam ako ďalší krok súčasnej vládnej garnitúry  obmedziť pohyb verejnosti po lese. Finálnym produktom by mal byť úplný zákaz vstupu do lesa okrem vyhradených priestorov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Pôvodný návrh dokonca zakazoval zber semien, semenáčikov, húb v lese. Zatiaľ našťastie neprešiel. O vtipné prirovnanie sa pokúsil minister Jureňa , vraj „keby Vám niekto bral vaše semeno tiež by Vám to vadilo“. Ale zostalo len pri trápnom pokuse. Dokonca istá páni poslankyňa zo Smeru prehlásila, že keby na nej záležalo tak by zakázala úplný vstup do lesa.

Vtedy som si spomenul na jedného miestneho komunistického činovníka, ktorý predniesol tiež jednu skvelú vetu, že keby bolo podľa neho tak zbúra staré námestia a postaví tam činžiaky. Ani sám neviem prečo sa mi dali tieto dve vety do súvisu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

No ale jednoducho za všetkými týmito krokmi ako boli spor o Tichú, nové zonácie v chránených oblastiach, a teraz tento posledných zákon o cyklistoch v lese môžeme cítiť iné ciele ako je proklamovaná ochrana prírody.

Obmedzenie voľného pohybu po lese je len dôsledok toho, že drevárskej loby začína vadiť medializovanie ich nekontrolovanej ťažby dreva v našich lesoch. Aby sa verejnosť dozvedala nové a nové informácie o devastácii našich lesov je to posledné čo si určité skupiny u nás želajú.

Neviete náhodou ktorý človek u nás vlastní najviac ornej a lesnej pôdy?

Jozef Bročko

Jozef Bročko

Bloger 
  • Počet článkov:  12
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám rád stromy. Zoznam autorových rubrík:  Príroda a životné prostrediePolitikaEkonomikaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu