reklama

Vláda enviromentálnych zločincov

Tak to čo sa podarilo súčasnej vlády vyprodukovať do dnešného dňa  možno nazvať zločinom na životnom prostredí a obyvateľoch tejto republiky. Posledným medializovaným prípadom, ktorý ma o tom presvedčil je snaha zlegalizovať ťažbu zlata za pomoci kyanidu v blízkosti mesta Kremnica kanadskou firmou Tournigan Gold Corporation .

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

Národná rada chce v najbližších dňoch novelizovať banský zákon takým spôsobom aby umožnila ťažbu zlata za pomoci kyanidového lúhovania. Včera na STV sme v spravodajstve mohli vidieť účelovú diskusiu na túto tému aby verejnosť nadobudla presvedčenie, že ide o absolútne neškodný spôsob ťažby neohrozujúci životné prostredie. Zo spravodajstva sme sa ešte dozvedeli, že ide o super moderný spôsob ťažby zlata, ktorý nás zaradí medzi vyspelé krajiny sveta (riaditeľ firmy ktorá chce ťažiť zlato v okolí Kremnice). A aby verejnosť zmanipulovali úplne, tak sa im podarilo získať aj súhlasné stanovisko bývalého ministra životného prostredia za SMK , ktorý prehlásil, že za určitých podmienok nemajú

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

problém za taký zákon zahlasovať. Divné na tom, že sa z opozície k tomu vyjadruje práve bývalý minister životného prostredia.

Pritom ťažba zlata kyanidovým lúhovaním okrem devastácie krajiny predstavuje v prípade havárie extrémne environmentálne riziko pre krajinu a obyvateľstvo.

Kanadská firma chce vyťažiť 28 ton zlata a 222 ton striebra. Pritom obsah zlata v tejto lokalite je 1,57g/tonu !!!. Pozri http://www.greenpeace.org/slovakia/campaigns/toxicke-latky/zlato. Čiže ani nie dva gramy zlata na tonu zeminy.  

Arogancia s akou pristupuje súčasná vládna moc k životnému prostrediu a tým aj k vlastnému obyvateľstvu nám vôbec nepripomína vládu ľavicovej strany, ale skôr vládu tej najkrajnejšej pravice, ktorá v snahe za ziskami ide bezohľadne proti vlastnému obyvateľstvu .

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Znižovanie stavu ochrancov prírody, zvyšovanie ťažby dreva, snahy o znižovanie stupňov ochrany prírody, plánovaná výstavba tepelnej elektrárne na uhlie v Trebišove to všetko poukazuje na to, že súčasná vláda to z ochranou prírody nemyslí vážne.  

Ak toto nedokáže využiť pravicová opozícia aby získala verejnú mienku na svoju stranu, tak ešte dlho sa budeme pozerať na vysoké preferencie Ficovho Smeru.

Jozef Bročko

Jozef Bročko

Bloger 
  • Počet článkov:  12
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám rád stromy. Zoznam autorových rubrík:  Príroda a životné prostrediePolitikaEkonomikaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu