reklama

Dva rozhovory so Suzi Quatro

Ešte jedna vec. Úplne z iného súdka. Dnes som zaplatil pokutu. Vraj som mal ojazdené gumy na mojej starej Favoritke a dobrák kolega nemal vzadu pás. Asi šlo o nejakú akciu s povinným vyzbieraním vopred stanovenej sumy. To chápem. Začal sa nový rok. Viem, že aj keby som mal pneumatiku neojazdenú a kolega mal tri pásy, strážmajsterík by hľadal ďalej, kým by si niečo nenašiel. Len jedno mi nebolo jasné. Kým som platil pokutu a čakal na bločky, všímal som si, ako druhý policajt zastavoval ďalšie autá. Nové, drahé bavoráky púšťal, škodovky a staršie ročníky odchytával. Že mu papuľa neodmrzla. Viem, že kvóty sa musia plniť, ale prečo zase na úkor chudobných???

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)
Suzi Quatro sa narodila katolíckej silne hudobne založenej rodine. Jej otec Art Quatrocchio, mal taliansky pôvod, bol nejaký čas džezovým hudobníkom, matka Helen Sanislay mala maďarské korene.
Suzi Quatro sa narodila katolíckej silne hudobne založenej rodine. Jej otec Art Quatrocchio, mal taliansky pôvod, bol nejaký čas džezovým hudobníkom, matka Helen Sanislay mala maďarské korene. (zdroj: Foto: www.funpop.com)

Celebrity vraj nemajú radi bulvár. Aspoň naoko. Veď kde by bez bulváru boli? Takže za ich vyhláseniami evidentne smrdí pokrytectvo. Aspoň u niektorých určite. Ale dajme tomu, že sme im uverili. Prečo vlastne ten bulvár neznášajú? Vraj píšu nepravdy a polopravdy, prekrúcajú povedané fakty, vymýšľajú si a vrcholom je, a to sa stáva najčastejšie, že napíšu aj to, čo nikdy povedané nebolo. A že sú to samé šťavnaté lahôdky, to je hádam každému jasné.

Pre celebrity sa to teda dnes javí ako problém (aj keď povedzme si úprimne, že transparentných súdnych vojen v podobe trestných oznámení je len ako šafranu). Treba však dodať, že to nie je nič nové, naopak, podobné praktiky existovali už oddávna. Spomínam si na jedného kolegu, ktorí mi rozprával príbeh o jednom jeho ďalšom kolegovi z Maďarska. Odohralo sa to ešte za hlbokej totality. Jednou z prvých veľkých hviezd, ktoré v tom období navštívili východný blok, bola Suzi Quatro. Zavítala aj do Maďarska, kde mala niekoľko vystúpení. Ešte pred príchodom nahlas vyhlásila, že nebude poskytovať žiadne rozhovory. A tak aj bolo, v žiadnom periodiku sa nijaký rozhovor neobjavil. Až v jednom. A čuduj sa svete nie hocijaký. Obrovský, na dve strany, v ktorom Suzi ochotne a obšírne porozprávala všetko o svojej kariére – od začiatkoch až po súčasnosť. Ostatné časopisy závideli, aký to úlovok sa niekomu podaril. Nevedeli, že náš novinár si celý rozhovor vymyslel. Čo však čert nechcel, Suzi Quatro má maďarský pôvod, jej starí rodičia v tom období dokonca ešte stále žili u našich južných susedov, takže netrvalo dlho a v kancelárii šéfredaktora zmieneného magazínu zazvonil telefón. Speváčka však nevyskočila na pána šéfredaktora s rozhorčením, výčitkami a nadávkami, akoby sa to udialo dnes, ale šalamúnsky ho pekne krásne pozvala na ďalšie vystúpenie. A nech s ním príde aj ten novinár, čo s ňou robil rozhovor.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tomu to ešte nestačilo a stále nešiel s farbou von. V domnienke, že sa to už len nejako prepečie, veď ich možno do zákulisia ani nepustia, a akoby sa nechumelilo išiel so šéfom na ďalšie vystúpenie. Po jeho skončení naivný šéfredaktor tvrdohlavo nástojil, aby sa za Suzi vybrali do šatne. Čuduj sa svete, ochranka ich bez problémov pustila. Vtedy už nášmu novinárkovi nebolo všetko jedno, ale ujsť sa už nedalo.

Obrázok blogu

Foto: www.karaoketexty.sk

Vrcholom všetkého bolo, že keď vstúpili do šatni, redaktor ani nevedel, ktorá že je tá Suzi Quatro. Až keď ju objavil samotný šéfredaktor, vyhŕklo z neho: „Jaj, to ste vy. Podľa fotiek som si vás predstavoval úplne inak. Nevedel som, že ste taká maličká.“ Vtedy sa šéfredaktora zmocnil zlý pocit a začal niečo šípiť. Našťastie (a na rozdiel od dneška), Suzi to vzala športovo a pri predstavovaní riekla so smiechom: „Teší ma, že sa opäť stretávame. Dovoľte mi, aby som sa predstavila. Som Suzi Quatro. Napísali ste to lepšie, ako keby sme sa boli naozaj rozprávali...“ Nuž neviem, ako sa zatváril šéfredaktor, ale grimasu na jeho tvári si neviem ani predstaviť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

PS: Ešte jedna vec. Úplne z iného súdka. Dnes som zaplatil pokutu. Vraj som mal ojazdené gumy na mojej starej Favoritke a dobrák kolega nemal vzadu pás. Asi šlo o nejakú akciu s povinným vyzbieraním vopred stanovenej sumy. To chápem. Začal sa nový rok. Viem, že aj keby som mal pneumatiku neojazdenú a kolega mal tri pásy, strážmajsterík by hľadal ďalej, kým by si niečo nenašiel. Len jedno mi nebolo jasné. Kým som platil pokutu a čakal na bločky, všímal som si, ako druhý policajt zastavoval ďalšie autá. Nové, drahé bavoráky púšťal, škodovky a staršie ročníky odchytával. Že mu papuľa neodmrzla. Viem, že kvóty sa musia plniť, ale prečo zase na úkor chudobných???

Robert Buček st

Robert Buček st

Bloger 
  • Počet článkov:  32
  •  | 
  • Páči sa:  6x

My ľudia sme zvláštni: Obetujeme zdravie, aby sme zarobili peniaze, potom obetujeme peniaze, aby sme zase získali zdravie. Potom sa tak znepokojujeme budúcnosťou, že si neužívame prítomnosť, a tak nežijeme ani v prítomnosti ani v budúcnosti. A žijeme tak, akoby sme nikdy nemali zomrieť, a potom zomrieme bez toho, aby sme predtým žili... Zoznam autorových rubrík:  VintageRozhovoryDemonštráciaOstatné

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu