reklama

Môj Modlitebníček 1. časť Umenie malých krokov

Neprosím o zázrak, Pane, ale o silu pre všedný život.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Pred istým časom som našla krásne modlitby na nete, a tak mi napadlo, že si urobím svoj modlitebníček. Tu je jedna z modlitieb...

Antoine de Saint Exupéry

Umenie malých krokov

Neprosím o zázrak, Pane, ale o silu pre všedný život. Nauč ma umeniu malých krokov. Sprav ma vynaliezavou a vynachádzajúcou, sprav ma sebaistou v správny čas. Obdar ma jemnocitom, aby som dokázala odlíšiť prvoradé od druhoradého. Prosím o silu kázne a miery, aby som len tak neprekĺzla životom a svoje dni si rozumne rozdelila; aby som neprespala záblesky svetla a vrcholy, a aby som si aspoň tu a tam našla čas na umelecký zážitok.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dovoľ mi utvrdiť sa v tom, že snívať o minulosti či budúcnosti mi nepomôže. Pomôž mi čo najlepšie zvládnuť to, čo je najbližšie, pomôž mi pokladať práve prežívanú hodinu za najdôležitejšiu. Ochráň ma pred naivnou vierou, že v živote musí ísť všetko hladko. Daruj mi triezve poznanie, že ťažkosti, porážky, neúspechy a sklamania sú prirodzenou súčasťou života, že vďaka nim rastieme a dozrievame. Pripomínaj mi, že srdce sa často stavia proti rozumu. Pošli mi v pravej chvíli niekoho, kto má odvahu povedať mi pravdu s láskou. Chlieb každodenný daj mi pre telo i dušu, prejav tvojej lásky, priateľské echo, a aspoň tu a tam náznak, že budem užitočná.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Viem, že veľa problémov sa rieši nekonaním; daj, aby som dokázala čakať. Neh vždy nechám teba i ostatných dohovoriť. To najdôležitejšie si človek nehovorí sám. To najdôležitejšie mu býva povedané. Ty vieš, ako veľmi potrebujem priateľstvo. Daj, aby som dorástol tejto najkrajšej, najťažšej, najriskantnejšej a najnežnejšej záležitosti života. Vnukni mi pravú chvíľu a pravé miesto, kde môžem zanechať balíček dobra, slovami či bez slov. Chráň ma pred strachom, že by som mohla premárniť svoj život.

Nedaj mi to, čo si želám, ale to čo potrebujem.

Nauč ma umeniu malých krokov! Amen

Sú to krásne slová,... Bolo by krásne podľa nich žiť, tak sa aj na túto cestu pomaly vydávam s Ježišom za ruku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

zdroj:www.modlitba.sk

Janka Lisinovičová

Janka Lisinovičová

Bloger 
  • Počet článkov:  88
  •  | 
  • Páči sa:  16x

Ak si sa raz pre niečo rozhodol, vytrvaj, zostaň verný a neobzeraj sa späť, ako by to bolo, keby si sa rozhodol ináč. Zoznam autorových rubrík:  Boh a jaPapierové modelyVyšívaniePapierové pletenieServítková technikaOslavy veľkej noci a vianocPapierové obrázkyZvieratkáAkcie so železničnou tématikouHáčkovaniePráca s prírodným materiálom3D origamiKusudamaStretnutia s deťmiVýrobkyQuilling

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu