reklama

Naozaj neviem ...

Buraš klameš, Mesto spí, Riaditeľka EHMK má poddimenzovaný plat a najnovšie Mesto sa nezúčastní medzinárodného ekonomického fóra Košice 2009. To sú titulky z článkov, ktoré sme si mohli spoločne prečítať v posledných týždňoch. Mnohé informácie sme si z neuvedených dôvodov ani nemohli prečítať a tajne dúfam, že to nie je cenzúra ako za čias mečiarizmu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Pred pár mesiacmi som prišiel s iniciatívou zriadiť komisiu pre krízu. Behám po svete a všade je úplne prirodzené, že vedenie mesta sa chce pripraviť na možnú situáciu, ktorá ublíži voličom. Aj napriek tomu, že mnohí moji bývalí kamaráti škrípali zubami, že som s týmto nápadom prišiel ja, schválili to. Boli by proti sebe, ak by to neprešlo.

Naivne som si myslel, že komisia bude riešiť veci konštruktívne a rýchlo. V skutočnosti sa len nemo prizeráme zaspatosti magistrátu a zúfalym pohľadom investorov, ktorí si rovnako naivne ako ja mysleli, že v Košiciach je priestor pre ich investície a že tak ako v iných mestách, o ich investície sa mesto bude byť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prvé vytriezvenie prišlo, keď sme na komisiu pozvali belgického konzula Danyho Rottiersa, ktorý 12 mesiacov!!! čaká na stanovisko mesta. Firmy, ktoré zastupuje majú záujem o kúpu mestských pozemkov, čím by prispeli do mestskej kasy, a chce zamestnať niekoľko desiatok ľudí. V porovnani s Kechnecom to možno nie je veľa, ale v tejto dobe potrebujeme každé pracovné miesto.

V Trende nedávno napísali:

Slováci v Cannes: Ani zadarmo

Slovenská účasť na svetovom realitnom veľtrhu bola ešte striedmejšia ako zvyčajne

[20.3.2009, TREND / pk]

...ďalšie slovenské mestá v Cannes chýbali, hoci podľa Milana Stříteského z firmy Business Network, ktorá v ČR a na Slovensku MIPIM zastupuje, mali napríklad Košice na veľtrhu zarezervovaný priestor pre stánok. Napokon účasť odriekli. „Dokonca sme ponúkali slovenským mestám a krajom návštevu predchádzajúcej výstavy MAPIC bezplatne aj so zabezpečením ubytovania, aby sme ich s veľtrhmi v Cannes zoznámili,“ rozpráva M. Stříteský. „Ani tak až na jednu výnimku neboli ochotní prísť.“ Z českých miest mali väčšie stánky okrem Prahy najmä Ostrava, Brno či Ústí nad Labem. Tradične silno boli zastúpené poľské mestá, ale napríklad i Rumuni.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na toto mi riaditeľ magistrátu nevedel odpovedať. Aj napriek tomu, že má vedenie mesta plno rečí o proinvestičnom smerovaní.

Poslali sme mestu a KSK ponuku odprezentovať sa na Medzinárodnom ekonomickom fóre Košice 2009 a dnes sa po informovaní médií dozvedáme, že pôvodne mali záujem, ale kvoli manipulatívnemu správaniu organizátora prehodnotili svoj postoj.

Rovnaku ponuku v rovnakom predstihu dostali aj na úrade KSK. Do pár hodín nás kontaktovali a žiadali informácie. Niekoľkokrát sme sa osobne stretli s kompetentnými a výsledok je taký, že príde osobne Trebuľa. 

Nevadí mi, že nám mesto do dnešného dňa nedalo vedieť ako a čo (aj napriek tomu, že mi to primátor osobne prisľubil). Nevadí mi ani fakt, že mesto vyvýja neustály tlak na tých, ktorí nám chcú pomáhať (záhadne odstúpili traja partneri, ktorí boli MEF nadšení a mali sme ich zástupvcov aj v programe) Ale problém je ten, že sa mesto bojí s niečim na MEF prísť, bojí sa konfrontácie s tými, ktorí tu chceli niečo priniesť ale odišli preč.Mesto sa bojí, pretože nemá vo vedení fundovaného človeka, ktorý by sa na medzinárodnom fóre postavil a odprezentoval situáciu v meste. Viceprimátori na to nie sú vybavení buď jazykovo alebo odborne. No a primátor má bohužiaľ zlých poradcov. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Včera večer mi jeden priateľ v Poprade povedal, že vždy to tak bolo. Na kráľovskom dvore je kráľ len bábka v rukách svojich "radcov".

Pán primátor, vážne sa z Teba stal tak zaslepený človek? Vážne si myslíš, že mestu neúčasť na Medzinárodnom ekonomickom fóre pomôže? Naozaj Fero Knapík, ktorému sme mnohí pomáhali v kampaniach proti komunistom, uveril demagógií a paranoji okolo seba?

Eduard Buraš

Eduard Buraš

Bloger 
  • Počet článkov:  12
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Hovoriť sám o sebe asi robí problém mnohým z nás, ale pár viet skúsim. Pracujem ako riaditeľ Slovensko európskej kultúrnej spoločnosti FEMAN a zároveň som aj poslancom Mestského zastupiteľsva v Košiciach. V komunálnej politike vidím priestor na zmenu mnohých veci, aj keď viem, že samému sa mi to nemusí podariť. Ak však budeme poukazovať na problemy a skúsime vymyslieť riešenia, možno dosiahneme úspech. Osobne by som si želal iné Košice. Zoznam autorových rubrík:  Iné KošiceSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu