reklama

Hľadá sa NEMO torný riaditeľ – odmena 4.000 Eur!!!

Mýlil som sa, keď som hovoril, že pravica v Košiciach neponúka nič podnikateľom ani bežným ľuďom. Po získaní jednej dôležitej kópie, som musel uznať, že mesto Košice vytvára priam ideálne podmienky pre biznis. Presne, ako sa píše vo volebnom programe primátora a teda celej pravice: „Vytvorením podmienok sa mesto stane tvorcom pracovných miest a zvýšenia životnej úrovne jeho obyvateľov“  Stále si myslíte, že som sa pomiatol?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Najprv si založíte personálnu agentúru. Zavoláte na magistrát (najlepšie na číslo 055 64 19 712 ) a opýtate sa, či nepotrebujú niekoho zamestnať. Oni Vám povedia, že hej a aj o akú funkciu ide. Vy im ho potom jednoducho nájdete. Na záver stačí vyfakturovať a máte prvý zárobok. Nie zle, nie? Ak sa Vám podarí takýchto úradníkov nájsť aj viac, zisk sa násobí. Po odrátaní nákladov na zamestnanca (hoc by boli aj také veľké ako má sám magistrát – 600 eur na hlavu) stále je to dobrý biznis, nie? A ja idiot som kritizoval pravicu, že nič podnikateľom neponúka.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Dostala sa mi na stôl kópia faktúry za takúto službu a čuduj sa svete aká je tam suma. Agentúra si žiada preplatiť skoro 4.000 Eur!!! Za jednu osobu. Priznám sa, ja by som vedel pre mesto získavať nových úradníkov aj za polovicu. Som zvedavý, akú odpoveď mi dá riaditeľ magistrátu. Koľko ľudí museli nájsť cez také agentúry a o koľko sme zase chudobnejší.

Keď som už spomínal volebný program Via Cassovia z roku 2006, nedá mi, aby som nezacitoval ešte pár slov:

„Vytvorím účelnú a funkčnú samosprávu na princípoch subsidiarity, spolupráce s mestskými časťami a jej modernizácii“

„ ... Výrazne budem optimalizovať a racionalizovať výdaje na samosprávu mesta ... „

SkryťVypnúť reklamu
reklama

„Základom košickej samosprávnej demokracie je komunikácia s občanom ... „

 Budem sa pýtať kompetentných, ktorí napĺňajú tento volebný program, aby mi vysvetlili, prečo máme peniaze na takéto služby, ale nemáme napríklad peniaze na chodník pre Košickú Novú ves. V sobotu som sa z televízie (z úst primátora) dozvedel, že občania nepocítia úpravu rozpočtu v bežnom živote. Vybudovanie chodníka tento rok naozaj nepocítia. Z dôvodov bezpečnosti je to menej dôležitejšie ako nájsť dobrého úradníka?

Táto správa je pre mňa o to viac nepochopiteľnejšia, že primátor je tam doma. Bol tam starostom. Na jednej strane KDH kritizuje vládu SMERu a SNS, na druhej sa správa ďaleko horšie ako tí, ktorých kritizuje. Nemôžeme dať predsa peniaze tam, kde je starosta zo SMERu, nie?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Iste. Primátor má málo dobrých poradcov. Ale prečo si tých ďalších vyberá takouto formou. Alebo o tom nevie? Doslovne si robí srandu z každého,  kto riadne pracuje. Riaditeľka EHMK ma malý plat, rozpočet mesta je vyvážený, magistrát nespí, všetko je v úplnom poriadku.

Toto je na vyvodenie zodpovednosti, pán primátor!

 Budem žiadať o zverejnenie zmlúv medzi personálnou agentúrou a mestom Košice. Budem žiadať o vysvetlenie akým spôsobom bola vybraná táto agentúra a budem žiadať odvolanie riaditeľa magistrátu s plnou náhradou tejto škody. Uvidíme ako akčne vie vedenie mesta vyvodzovať zodpovednosť. Dúfam, že to bude skôr, ako odvolanie sa mesta v kauze Sokoľany. A tajne dúfam, že čiastka na faktúre je len preklep.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Alebo, že by kompetentní nevedeli o fakturovaných čiastkach a bol to len niekoho malý biznis? To by bolo potom asi v poriadku, keďže sa jedná o vytvorenie účelnej a funkčnej samosprávy.

Nestačím sa čudovať. Zmenu rozpočtu, ktorí si pravica schválila som dal do rúk odborníkom a už teraz sa bojím, čo všetko sa z toho vykľuje. Po dôkladnej analýze budem iniciovať zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva Mesta Košice, na ktorom sa znovu prerokuje zmena rozpočtu. A je mi jedno, či zrušia komisiu pre zmiernenie dopadov hospodárskej krízy v Košiciach, tak ako sa to už niekoľko týždňov šušká.

Eduard Buraš

Eduard Buraš

Bloger 
  • Počet článkov:  12
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Hovoriť sám o sebe asi robí problém mnohým z nás, ale pár viet skúsim. Pracujem ako riaditeľ Slovensko európskej kultúrnej spoločnosti FEMAN a zároveň som aj poslancom Mestského zastupiteľsva v Košiciach. V komunálnej politike vidím priestor na zmenu mnohých veci, aj keď viem, že samému sa mi to nemusí podariť. Ak však budeme poukazovať na problemy a skúsime vymyslieť riešenia, možno dosiahneme úspech. Osobne by som si želal iné Košice. Zoznam autorových rubrík:  Iné KošiceSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu