reklama

Už je to tu zas?!

Kavabonga a už je tu zas a znova november, a čo by si koňom dohodil a na kameni prešiel, sú tu opäť Vianoce. Pre niekoho radosť, pre iného nie. :-)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Však len nedávno sme sa lúčili so starým rokom, hádzali prskavky, delobuchy, jak o život a už je to tu zas? J Aj vy ste si povšimli, že čas letí zrazu akosi prirýchlo ako splašený kôň a nie, a nie ho skrotiť? Že deň ešte ani nezačal a už aj končí? Zdá sa vám, že nič sa nedá stihnúť? Že deň by predsa len mal byť dlhší? Tak vitajte v „klube“. Ak predsa len áno, stíhate, tak ste sa práve pridali do skupiny šialencov „akceleračného zrýchlenia“, ktorí určujú naše civilizačné tempo. Neustále sa vám ženie v hlave: „toto ešte“...toto ešte dokončiť, toto ešte prerobiť, toto ešte stihnúť, toto ešte vybaviť, toto ešte upratať, túto akciu „neprepásť“, pripraviť stretnutie, oslavu......jednoducho je možné byť všade a všetko stihnúť? Asi to poznáme všetci, a viac či menej „veliiiiice“ dobre.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale dá sa to zmeniť? Stalo by sa niečo, ak by sme predsa len „mali“ menej, nemali by sme viac? Viac času pre seba, pre rodinu, pre svojich známych, pre priateľov, pre........ Neboli by to väčšie šťastie? Priznajme si, dobrovoľne a bez mučenia, kedy sme sa naposledy pozorovali v zrkadle, teda výraz tváre (nemyslím vtedy, keď „predvádzate“ všakovaké kozmetické úpravy tváre večer čo večer, či každé ráno)? Kam smerujú kútiky úst? (hore to asi nebude) A čo tie spuchnuté oči? Zvraštené čelo? Skúsme sa zamyslieť nad dôvodom. Bol naozaj ten deň, ktorý sme prežili, tak ťažkým, tak náročný, tak......ako sa to odzrkadľuje v našej tvári? Nebol ani trochu pozitívny? Pravda je, že každý deň nám prinesie niečo, raz to dobré, inokedy nie...kolobeh života, dáva nám tak priestor na viac možností.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Staňme sa teda hľadačmi toho „pravého“ šťastia a spokojnosti seba samých. Šťastie a spokojnosť je kúsok zrniečka, ktorý tkvie v každom z nás, stačí mu len zaklopať na dvere, ono otvorí, verte. Šťastie je neskutočne nákazlivé, tak prečo sa nenakaziť? Však ono závisí najmä od schopnosti, ktorú človek využíva na budovanie svojho „neprekonateľného“ šarmu. A to je vážne sexi a veru má,  čo to do seba.:-)

A čo tak zamyslieť sa nad zmyslom Fitcheho filozofie: „Človek, staň sa tým, čím naozaj si.“ Teda človekom šťastia, spokojnosti, odhodlanosti čeliť prekážkam. Človeka, ktorého každý miluje. A vtedy Vianoce a čas radosti budú každý deň. Veľa šťastia pri hľadaní, zlome si teda väz!:-)

Andrea Čagalová

Andrea Čagalová

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som tá, čo ju napadne, to napíše.Cokolvek...však život prináša toooooľko možností...:-)Ukecaná, niekedy až moc....tak prečo sa "nevykecať"?:-) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu