reklama

Krym, Krym a čuduj sa svete opäť Krym

Článok o situácii na Ukrajine, Kryme a o vyjadrení k celej situácii Vladimíra Putina + niečo o tom, ako celá situácia na Ukrajine vyhovuje prezidentským kandidátom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Už niekoľko mesiacov sleduje celé Slovensko, ale aj celý svet situáciu na Ukrajine, v posledných dňoch hlavne na Kryme.
Názorov a blogov na túto tému je v týchto dňoch ako húb po daždi, ale asi sa zhodneme, že celú tú situáciu netreba podceňovať. Prečo?
V prvom rade preto, že počet tých, ktorí tieto časy neprežili je stovka. Sto ľudí z tak veľkej krajiny nie je akosi veľa, ide však o to, ako a hlavne za čo zomreli.
V druhom rade preto, že do celého toho sa primontovali najväčšie mocnosti sveta - Rusko a USA.

To ako sa Rusko k tomu postavilo sa mne osobne nepáči. Je to čistá okupácia, okupácia akú sme zažili aj my v roku 1968. A čo je horšie, Putinove rozhodnutia sa dajú prirovnať k rozhodnutiam aké vykonával za čias 2. svetovej vojny Adolf Hitler. Putin stále dookola omieľa to, že len chráni svojich ľudí. Otázkou je, že pred čím. Na Kryme totižto neboli protesty, keďže v podstate celý Krym je orientovaný na Rusko. A toto presne vyhlasoval aj Hitler, tiež si len chcel chrániť Nemcov. A preto keď som včera natrafil na fotografiu na ktorej je Putin vyobrazený ako Hitler, prišlo mi to ako trefa do čierneho.
Tiež mi nejde do hlavy, alebo lepšie povedané nechápem logiku dnešného vyjadrenia Putina. Chránim svojich ľudí, útok použijeme len v krajnej núdzi a ukrajinského prezidenta, vládu a čiastočne aj parlament sa dostali k moci ilegálne. Vraj kvôli tomu, že boli zvrhnutí násilím. Asi by bolo dobré pozrieť sa späť. Späť na samotný začiatok. Boli to ukrajinskí opoziční ľuďia, ktorí sa postavili proti Janukovyčovej vláde. Prvé protesty boli kľudné, až potom čo prezident povedal že neodstúpi to začalo vrieť. To znamená, že keby sa stará vláda, prezident a spol. dohodli, nemuselo by dôjsť k násilnému odobratiu moci. A tak nech Putin nevyhlasuje, že tam došlo k násilnému odobratiu moci. Má síce pravdu, bolo tam násilie, ale nech sa pozrie na to prečo.

Ďalej by som sa chcel vyjadriť k údajnej Janukovyčovej smrti. Áno Janukovyč zomrel. Zomrel pre Ukrajinu. Pretože keby žil a ukrajinci by ho našli, tak by skončil podobne ako Mussolini. Preto zomrel, prejde mesiac, dva, a on skrytý v Rusku bude dúfať, že pre Ukrajinu zomrel. Avšak ako sa hovorí, Božie mlyny melú pomaly, ale isto.

A ešte pár slov, k prezidentským kandidátom. Nedajme sa oklamať ich vyjadreniami. Asi najviac to vyhovuje pánovi Ficovi, je to náš premiér a preto dostáva najviac priestoru na vyjadrenie. Nedajme sa oklamať jeho vyjadreniami, že je za diplomatické riešenie a podobne. V tomto jedinom(podľa mňa) má pravdu. Nech táto situácia nerozhoduje pri výbere nášho favorita vo voľbách.

P.S. Každý názor poteší. Či už so mnou súhlasíte alebo nie, vyjadrite sa v komentároch. A ak sa vám článok páčil, prosím, označte ho kliknutím na Dobrý článok. Poteší. :)
[/content>

Dominik Cenkner

Dominik Cenkner

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám 20 rokov a momentálne študujem na Prešovskej univerzite, FF masmediálne štúdia. Zoznam autorových rubrík:  PolitikaSpoločnosť a športKultúra

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu