reklama

Čo keby...

Je to čudné, ale jeden moment môže zmeniť celý jeden ľudský život. Že prečo ma to napadlo? Ani neviem, len sa nudím na prednáške. Jediné, čo môžem mať v laptope otvorené je Word, a čo už so zapnutým Wordom? Téma môjho výplodu je silne motivovaná filmom Butterflie effect (slovenský názov ani neviem a anglický som aj tak doplietol) so skvelým Ashtonom Kutcherom (manželom Demi Moor; preslávil sa účinkovaním v seriáli That 70’s Show – alebo ak chcete, Tie roky sedemdesiate).

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Film bol o tom, čo by sa stalo, keby sa niečo nestalo. Presnejšie, išlo o to, že tvorcovia filmu sa snažili ukázať, aký obrovský efekt majú na naše životy udalosti, ktoré môžeme pokladať za drobnosti. Jedno krátke meškanie na stretnutie či zakopnutie na ulici predsa môže zmeniť naše životy.

Často sa zamýšľam nad tým, čo keby... Čo keby som išiel na osemročné gymnázium a nezostal na základnej škole. Mal by som iných kamarátov, ktorými by som bol ovplyvnený a inak by som sa správal? Bol by som teraz niekde inde? Čo by sa stalo, keby som nešiel na gymnázium, ale na elektrotechniku, ako som pôvodne chcel?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keby som sa rozhodol inak, nespoznal by som ľudí, ktorých poznám. Mal by som okolo seba iné okolie, ktoré by ma asi aj inak sformovalo. Človek si to ťažko priznáva, ale jeho život je rámcovaný tým, kde vyrastal a ako ho iní ľudia, či už rodina alebo priatelia, ovplyvnili.

Asi najväčšou zmenou v mojom živote bolo prijatie na školu v Bratislave. Nebolo to však také jednoduché, bol som prijatý na odvolanie na poslednú chvíľu. Keby som v teste stratil o jeden bod viac, tak by som teraz bol niekde v Trnave a študoval politológiu. Teraz však sedím na prednáške vo svojej bratislavskej škole.

Keby ma sem neprijali, tak by som nespoznal ľudí, ktorých som spoznal a opäť by môj život vyzeral inak. Naopak, keby som nebol tu, tak by som poznal iných ľudí a môj život by nabral úplne iné rozmery.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keby som sa nenarodil na Slovensku, ale dajme tomu v Spojených štátoch, tak by mojím obľúbeným športom asi nebol futbal. Mal by som rád nejaký americký futbal. To je však ešte ten lepší prípad.

Keby som sa totiž nenarodil do slovenského blahobytu - áno správne, blahobytu - ale niekde do krajín tretieho sveta, tak by som sa vôbec nezamýšľal nad tým, či je lepší európsky alebo americký futbal. Bol by som rád, keby som mal dať čo do úst a nemusel hladovať.

Život je jedna veľká náhoda. Neuvedomujeme si, aké malichernosti riešime. Skúsme si teda niekedy užiť to, ako dobre sme sa vedeli narodiť namiesto toho, aby sme frflali na svoje pokazené auto alebo na to, že náš futbalový tím je v kríze.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tento môj výprd síce nemá nejakú veľkú výpovednú hodnotu a tobôž nie skvelú kompozíciu. Dúfam, že pomedzi ten balast sa dostane k tomu, čo som naozaj chcel povedať a na chvíľu sa aj nad tým zamyslíte.

Michal Červený

Michal Červený

Bloger 
  • Počet článkov:  46
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu