reklama

Kto sa dostane na futbal?

Slovenská futbalová reprezentácia je na pokraji niečoho, čo tu ešte v ére samostatnosti nebolo. Dva zápasy pred koncom kvalifikačných bojov má reálnu šancu prebojovať sa na záverečný turnaj Majstrovstiev sveta. Už približne o dva týždne, 10. októbra, jej na Tehelnom poli stačí so Slovinskom uhrať jeden jediný bod. Kto pri tom bude?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Tehelné pole, štadión ŠK Slovan Bratislava, pojme niečo okolo 30 000 fanúšikov. Keďže výkladná skriňa slovenského futbalu a dlhoročný domovský stánok slovenskej futbalovej reprezentácie je v havarijnom stave, jeho kapacita bola z bezpečnostných dôvodov znížená o 7000 miest.

To by sme mali 23 000 miest. Podľa platných regulí UEFA je organizátor povinný fanúšikom súpera poskytnúť 10% kapacity štadióna. To v našom prípade činí 2300 miest.

Zostáva nám presne 20 700 sedačiek. Ako je potom možné, že oficiálne sa do predaja dostáva iba 13 000 lístkov? Odpoveď je jednoduchá. 7700 lístkov sa rozdá.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Len pre porovnanie, na zápas Slovensko – San Maríno bolo zvedavých 6652 divákov. Pripomeniem, že zápas sa odohral dva mesiace po senzačnom víťazstve Weissovej družiny na pražskej Letnej. V období začínajúcej futbalovej mánie sa našlo iba zopár tisícok divákov, ktorí boli ochotní prísť podporiť svoj tím aj napriek cenám vstupeniek a nie veľmi priaznivej situácii v Slovenskom futbalovom zväze. Vtedy sa žiadni sponzori o lístky nezaujímali. Možno ani nevedeli, že sa nejaký futbal hrá.

Prišiel začiatok septembra a s ním aj zápas Slovensko – Česko. Lístky sa vypredali ešte v auguste. Fanúšik, ktorý nemal žiadne kontakty na partnerov alebo sponzorov reprezentácie, sa mohol dostať iba na nekryté miesta za bránami.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na krytých tribúnach sedeli tzv. kravatári a ľudia, ktorí toho s futbalom nemali veľa spoločného. Stačilo, že vlastnili napr. značkovú predajňu obuvi. Výrobca obuvi, ktorú predávali, bol zhodou náhod sponzor reprezentácie. A tak sa ľudia, ktorí by nevedeli vymenovať mená troch hráčov základnej zostavy slovenskej reprezentácie, dostali na veľký futbal. Veď predsa fandia Slovensku.

Človeka, čo každodenne sleduje futbalové správy, chodí na zápasy so San Marínom a fandí v dobrom i v zlom, môže akurát tak trafiť šľak.

Mimochodom, zápas s Českom sa skončil remízou 2:2. Slovenskej reprezentácií to veľmi neublížilo, Česi prišli o reálnu šancu na postup z prvého miesta.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

O pár dní neskôr slovenskí reprezentanti po oduševnenom výkone priviezli tri body z Belfastu a na Slovensku definitívne vypukol futbalový ošiaľ.

Už vtedy bolo jasné, že Tehelné pole by bolo vypredané aj keby malo kapacitu 60 000 divákov. Už vtedy sa vedelo, že v deň začiatku predpredaja lístkov bude obrovský pretlak zo strany fanúšikov. Aj napriek tomu stránka, cez ktorú bolo možné objednať lístky (marstravel.sk), padla už po úvodnom nápore, hodinu pred oficiálnym začiatkom predpredaja.

Fanúšikovia boli ochotní pobiť sa o 23 000 lístkov. Teda, pardón, o 13 000. Netrpezlivo sa snažili dostať na stránku. Po pár minútach sa na stránke futbalsfz.sk objavila správa, že predaj lístkov zlyhal. Slovenský futbalový zväz nezabudol dodať, že s tým nemá nič spoločné.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

O pár hodín neskôr sa na stránke cas.sk objavila správa, že predpredaj sa pravdepodobne presúva na štvrtok, 17:00.

Správa je potvrdená, predpredaj sa presúva o 29 hodín. Smrteľníkovi už len zostáva dúfať v to, že stránka marstravel.sk nápor vydrží.

Ak nie, tak sa stretneme o ďalších 29 hodín.

Zn.: Adresu poznáte.

Michal Červený

Michal Červený

Bloger 
  • Počet článkov:  46
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu