Zo zaciatku sa nam "darilo" kupovat nezrele ovocie. V tunajsich podmienkach to vsak nie je velky problem. Staci ho nechat polezat v miske a v priebehu dvoch dni vacsinou dozrie. . . .

Avokado je tu velmi chutne. Zrele plody su trochu (nie velmi) makke. .
..

Po rozrezani plodu sa da jadro bez problemov vybrat. Zo zreleho avokada sa vonkajsia supka oddeluje velmi lahko. Netreba rezat, staci ju len stiahnut. Chut samotnej duziny je vyborna, maslova a mierne orieskova. .. .

Sweet sop (alebo aj Sugar apple) slovensky nazov nema. Plody sa trochu podobaju na sisky, nemaju s nimi vsak nic spolocne. . .

Po dozreni su velmi makke, lahko sa daju rozdelit rukami. Duzina je biela a sladka. Je v nej vela ciernych jadierok.
..

Papaje su tu pomerne male. . ..

Po rozkrojeni sa objavi pekna oranzovo-cervena duzina. Staci ju ocistit od ciernych jadierok a obrezat vonkajsiu supku. Nezrela papaja ma mdlu chut. Naopak, zrela papaja je velmi sladka. Odporucame mierne pokvapkat citronom :)
.. .

Sezona manga sa pomaly blizi ku koncu. Snazime sa preto zjest co najviac, kym sa da :) Predavaju tu dva druhy. Jeden mensi, zlto-cerveny, s "vlasatejsou" duzinou (na obrazku). Druhy druh je vacsi, zeleny, s hladsou a hrubsou duzinou. Tunajsie zelene mango je sladsie ako zlte. . ..

Po rozkrojeni staci vybrat jadro, duzina sa da vyjest lyzicou. V pripade "vlasatejsej" odrody sa najskor musi odrezat supka a duzinu potom staci poodkrajovat z jadra. Je to trosku prplavejsia robota, lebo mango sa vdaka stave dost klze a ak je ozaj zrele, tak po par minutach ruky dostanu zaujimavy oranzovy nadych. .. .

Guava je velmi aromaticka. Jej vonu citit dost silno aj bez rozkrojenia.
...

Duzinu ma ruzovkastu, nasladlu a trochu suchsiu. My sme si ju oblubili hlavne v tekutom stave. Guavovy dzus je vyborny.
. .