reklama

Byť človekom sa oplatí ...

Masky , ktoré nosíme na svojich tvárach odzrkadľujú náš charakter. Mnohé naše masky dokážu aj klamať a tak oklamu. Tvár zostáva zahalená falošnou milotou , falošným klamstvom ,ktoré majstrovsky zahalí všetko v nás. Ako sa vieme zbožne tváriť v kostoloch ,ani muche by sme neublížili , len tých Rómov akosi nevieme prehltnúť , stále nás znepokojuje ,že  sedia vedľa nás a čo je horšie , že raz budeme musieť s nimi tráviť dokonca večnosť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Pre niektorých taká hrozná predstava , že Božie kráľovstvo začínajú budovať už tu na zemi podľa svojho , veď čo také hrozné by sa stalo , keby sme sa pokúsili Pána Boha prehovoriť a ponúknuť mu jednu z naších zbožních masiek. Dnes je predsa moderné nosiť masky , nosíme ich podľa svedomia , vedomia ,ale v lepšom prípade aj z ne vedomia či zo straty vlastnej tváre. Ak by nás náhodou Boh nezohľadnil, môžme mu odmietnuť poslušnosť , takto pod maskami zmýšľajú poniektorý, čo majú moc tu na zemi, v kostole , ale aj v rukách keď držia peniaze na podporu miestnej cirkvi. V našej farnosti ľudia sa modlia za jednotu , byť jedno srdce a jedna duša na Tvoju slávu Pane.... V tejto farnosti sa tešíme aj na novokňaza , tešíme sa všetci bez rozdielu , lebo aj my Rómovia potrebujeme dobrých kňazov, potrebujeme tak ,ako aj iný ľudia veriaci. Škoda ,že na veriacich Rómov z tejto farnosti sa zabudlo , žeby na Božej hostine pre takýchto už nebolo miesta... Nechcem citovať podrobne sv. písmo , každý kto chce počúva Boží hlas. Všetci sme pod týmto nebom a odkázaný jeden na druhého. Hádzať všetkých do jedného vreca je jednoduché, ale charakter máme všetci rozdielny a masky sú rôzne . Nosiť masku si človek zvykne v niektorých prípadoch nám tak veľmi svedčí , svedčí mne,tebe, vysokopostaveným ľudom na vysokých postoch ,ale aj ľudom v nízkých kalužiach života. Byť človekom sa oplatí , raz sa nás niekto ,kto masky neznáša opýta nakoľko sme dokázali byť opravdivými ľuďmi , ktorý mali úprimnosť , ľudskosť vždy v očiach na perách a v úsmevoch. Tento svet má tisíc lákadiel , ale postačí, úplne postačí dať sa zvádzať jedine pravde , ktorá nerobí rozdiely medzi ľuďmi. Všetci raz budeme na spoločnej hostine, len vopred ľutujem tých, ktorý si tu na zemi predlžovali svoje lyžice v domnienke uchmatnúť veľký podiel miesta pre seba, akoby im už vopred všetko patrilo, sme tu iba my ? Menšiny zostanú zabudnuté ? Dúfam, že masky raz nebudú potrebné , každý ukáže pravú tvár.

Mária Cichá

Mária Cichá

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Najsladšou a najkrajšou básňou mojej duše je BOh.Mám rada ľudí, prácu z detmi a mládežou v komunitnom centre.Mojim najkrajším titulom pred menom je titul, MAMA. Snažím sa kráčať životom tak, aby som sa raz nemusela hanbiť. Zoznam autorových rubrík:  Práca v OZ Veľké srdce- Baro jSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu