reklama

Šok: R. Fico stráca pamäť!

Slovenský premiér R. Fico sa zúčastnil diskusie 14. 03. na TA3. Samozrejme ako už býva zvykom, slabý moderátor, silné argumenty pána Fica, kedy človek musí povedať len jedno: ,,Stráca pamäť!“

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
R. Fico
R. Fico (zdroj: hnonline)

Hneď na začiatku začal malým príbehom, ktorý bol mimo tému.. Sám uznal: ,,Róbert Fico, dobre si to robil". že jeho práca je dobrá, lebo novinárov zaujíma vraj len šírka jeho komína na jeho chate. Žiaľ, ja si dobre pamätám, ako premiér ignoroval všetkých novinárov, keď boli na Slovensku vážne témy. Ignorácia, urážanie, odmietnutie predstúpiť pred tento národ. Len pripomínam, že téma sa týkala zákona o vlastenectve. Neviem ako došiel ku príhode o komíne. Nakoniec, keď sa rozhodol konečne vyjadriť, tak obviňoval politikov, ako si nevážia významné udalosti Slovenska. Pán premiér, Vy ste si neuctili20. výročie nežnej revolúcie (17. november 1989) a Vy si dovolíte rozprávať o neúcte ľudí k tomuto štátu? A nakoniec, zrazu chcete vrátiť zákon späť, kvôli Vašej novej výhovorke a nie náhodou preto, že populizmus je Vám bližší?


Blížiace sa voľby donútili premiéra Fica ,,vyhodiť" Štefanova z funkcie, aj keď ešte pred niekoľkými mesiacmi ho bránil, chválil, obhajoval. Opozíciu nie je nič do toho, kto je ministrom? Čiže chápem to správne, že do toho nie je nič ani tento národ, Vašich voličov? Tak potom ďakujeme. Aj tak vieme, že si robíte, čo chcete. Neustále preberanie slova slabému moderátorovi, len poukazovali na to, akým smerom chce Fico viesť diskusiu. Nezabudol spomenúť ako Radičová podvádzala pri hlasovaní, ale Slotu s Rafajom už nespomenul.

Pán Fico spomenul vyhodnotenie IVO (Inštitút pre verejne obstarávanie), kde spomína, že ľudia sú spokojní so svojím životom. Po prezretí výsledkov vo väčšine otázok sú ľudia skôr skeptickejší (nezamestnanosť, polícia, súdnictvo, stav demokracie, korupcia). A po jednej tabuľke sa opäť vrátil na vlastný monológ . Moderátor nemal šancu, dostať sa k slovu.

Sľúbili sme vrátenie vojakov zo zahraničných misií....! a vraj to dodržali!. Pán premiér, ja ozaj neviem, čo všetko ľuďom už dokážete povedať. Počet vojakov chcete aj tento rok v Afganistane zdvojnásobiť! Ako uviedol prezident, je rád, že rozširovanie zahraničných misií ostalo medzi hlavnými prioritami ministerstva obrany. Tak potom aké zníženie? Neznížil sa náhodou Vám počet šedých buniek v hlave?

A nakoniec, pán premiér, dúfam že ste nezabudli, čo ste povedali pred voľbami v roku 2006. Zastávate názor, kde by mal človek byť len raz premiérom. Dúfam, že aspoň dačo dodržíte. Alebo aj toto ste už zabudli? Nespomínate si? Aha, to ja som zabudol, Vy nechcete byť ani premiérom, netúžite po tom...Ale čo máte robiť, keď to bez Vás nejde. Ste jednoducho nenahraditeľný. Takže sa obetujete pre blaho tohto ľudu, ale hlavne pre blaho svojich poskokov. Ani s HZDS ste nechceli ísť a tvrdo ste kritizovali pána Mečiara, jeho majetky a zrazu po voľbách ste mali úplne iný názor. Dnes sa oháňať aj zákonom o preukazovaní majetku, veď je to len ďalšia hračka, ktorú obídu pravou zadnou.


Celá diskusia bola o výmysloch, klamstvách pána Fica, ktorí neuzná ani kúsok svojej chyby a vo svojej robote vidí len dobre odvedenú prácu. Reagovať na celú diskusiu je veľmi problémové, lebo človek by musel reagovať na každú vetu, ktorá vyšla z úst pána premiéra a teda bolo ich požehnane a na otázky odpovedal po svojom, resp. ani moderátora nenechal položiť otázku. Je jasné, že keby si dovolil moderátor viac oponovať, skončí na súde a s mastnou pokutou, a zrejme by skončil aj ako moderátor. Možno stojí pre televízie na zamyslenie, či by nebolo vhodné spraviť reláciu: ,,Pán premiér sa pýta a aj si odpovedám!" Ušetrili by moderátora.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou


Prepáčte mi, veľa krát som to musel stopnúť a prejsť sa. To sa jednoducho nedalo pozerať a v rámci bezpečnosti občanov SR, neviem, či Vám mám odporúčať si pozrieť záznam z TA3. Pripomínalo mi to monológ predstaviteľov z doby komunizmu alebo politikov z Iránu, Líbye, či Severnej Kórei a podobne. To sú zrejme Vám blízki politici, keďže Vaše zahraničné návštevy boli prinajmenšom diskutabilné.

Norbert Čillík

Norbert Čillík

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Realista Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu