reklama

VYHLÁSENIE STAVU KLIMATICKEJ NÚDZE MESTA ZLATÉ MORAVCE

Vážení priatelia, určite sa zhodneme, že až na pár jedincov dnes už nik nepochybuje o tom, že sa s našim podnebím niečo deje, resp., že prebieha klimatická zmena.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Otázky, na ktoré hľadáme odpovede sú skôr nasledovné: Spôsobil túto zmenu človek? Ak áno, dokáže ju ešte zvrátiť? A akým spôsobom? Na prvú aj druhú otázku drvivá väčšina vedcov hovorí áno. Pri tej tretej sa názory rôznia.

Nech je už však odpoveď na tretiu otázku akákoľvek, zodpovednosť za to, aby sme ju zmiernili nesie len jedna generácia. A všetci ju poznáme. Je ňou NAŠA generácia.

Ak si poviete, že na jednotlivcovi alebo malom meste nezáleží, nemáte pravdu, pretože každá veľká zmena začína práve od jednotlivca. Tým, že sami zmeníme svoje správanie, že sa sami zapojíme do snaženia a nebudeme čakať na niekoho iného pomôžeme pri šírení posolstva smerom von, do iných samospráv, a smerom nahor, na štátnu úroveň. Jednoducho povedané: dokážeme inšpirovať iných.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Presne takto sa začala každá veľká zmena vo svete. 

Predkladaný dokument obsahuje súbor opatrení, ktoré vedenie mesta Zlaté Moravce plánuje realizovať v oblasti ochrany prírody a nadväzuje na iniciatívu stoviek municipalít po celom svete (napr. Londýn, Paríž, New York, Sydney, Vancouver, San Francisco, Praha). 

https://climateemergencydeclaration.org/climate-emergency-declarations-cover-15-million-citizens/

https://www.zlatemoravce.info/2019/09/vyhlasenie-stavu-klimatickej-nudze-mesta-zlate-moravce/

Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Tento dokument bol predložený a schválený všetkými poslancami mestského zastupiteľstva, viceprimátorom a primátorom s tým, že ho možno vnímať aj ako apel nielen pre obyvateľov nášho mesta, ale aj pre predstaviteľov slovenských samospráv, bez ktorých sa nepodarí zásadné zmeny dosiahnuť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zodpovednosť k prostrediu, v ktorom spoločne žijeme, a ktoré klimatická zmena nepriaznivo ovplyvňuje je vecou nás všetkých bez rozdielu rasy, náboženstva, farby pleti či politickej príslušnosti.

Je nevyhnutné začať konať, a preto Vás chcem poprosiť aj o Vašu aktívnu pomoc i podporu pri realizácii jednotlivých opatrení.

Ak sa Vám táto iniciatíva páči, zdieľajte ju ďalej cez facebookovú stránku podporte ju svojím hlasom pod textom. Ďakujem.

Michal Cimmermann

Michal Cimmermann

Bloger 
  • Počet článkov:  104
  •  | 
  • Páči sa:  6x

Povolaním právnik v Advokátskej kancelárii CIMMERMANN, s.r.o., vo voľnom čase aktivista, člen občianskeho združenia ZMena, ktorý sa rozhodol "ZMeniť svet". V súčasnosti poslanec mestského zastupiteľstva v našom malom mestečku Zlaté Moravce. Zoznam autorových rubrík:  PrávoPolitikaSúkromné

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu