reklama

Prichytený Filan

Rád čítam knihy Borisa Filana. V poslednom čase píše zväčša o krajinách po ktorých cestoval. A precestoval ich dosť. Tieto knihy sa veľmi dobre čítajú. Filan píše o exotických krajinách takmer poeticky, jeho niektoré prirovnania by mohli súťažiť v jednej kategórii spolu s básňami... ("Keď si noc začala obliekať šedú šatku svitania, ...")

Písmo: A- | A+
Diskusia  (39)

Vždy som si kládol otázku, či sa v živote naozaj len Filanovi stávajú tie dobrodružstvá, o ktorých potom vo svojich knihách píše. Ja si chodím po svete a žiadne z tých milých príbehov som nezažil.
Už dávnejšie som mal podozrenie, že aj keď Filan má pravdepodobne omnoho lepšie pozorovateľské schopnosti ako ja, tak predsalen nie všetky drobné príbehy z jeho kníh naozaj zažil. Tlačila sa mi do hlavy myšlienka, že si možno občas aj niečo vymyslí. Veď je spisovateľ, no nie? Ale aj tak som tomu nechcel úplne uveriť. Filana mám rád a rád si ho trochu idealizujem.
Ale minule sa prezradil.
V jednej z jeho posledných kníh píše o čarovnej babičke, ktorá stále niečo fotila. Bola tak trochu otravná a preto jej okolostojaci nepovedali, že si občas zabudla dať dole kryt na objektív. Doteraz ešte všetko sedí :-) Len keď sa pozriete na fotku tej babičky, zistíte, že fotila zrkadlovkou, takže bez odokrytého objektívu by v kukátku nič nevidela...
Takže tak som definitívne stratil jednu ilúziu o Borisovi Filanovi. Ale jeho knihy si kúpim aj tak.

Ivan Cimrák

Ivan Cimrák

Bloger 
  • Počet článkov:  21
  •  | 
  • Páči sa:  0x

PhD študent momentálne pracujúci v Belgicku. Zoznam autorových rubrík:  MexikoBelgickoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu