reklama

Pozvánka na Bibliotéku nielen pre scifistov

Vstup na knižný veľtrh Bibliotéka 2007 v bratislavskej Inchebe je tento rok zdarma. Skvelá správa pre všetkých knihofilov, ktorým sa chce prísť a využiť výstavné zľavy na knihy. Teraz sa to skutočne oplatí, keď nemusíme kupovať vstupenku :-) Bibliotéka začína už zajtra, 8. novembra, ale pre príslušníkov slovenského fandomu - čiže fanúšikov sci-fi, fantasy, hororu, hier a komiksov - mám pozvánku na fantastický sobotný program.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

10 rokov Fantáziebude čítačkou i diskusiou o tom čo je v názve, aj o desiatich najlepšíchpoviedkach z histórie časopisu Fantázia, ktoré zvíťazili v hlasovaní.
Program začína o 13:00 a potrvá asi hodinku. Odmoderuje si to Ivan Aľakša a zatiaľ potvrdení hostia sú Miloš Ferko, Imrich Rešeta ml., Anton Stiffel, Ivan Pullman, Martin Králik, Štefan Huslica... a ja. Amatér medzi sfelebritami, tak sa môžete prísť pozrieť, či sa odvážim aspoň otvoriť ústa :-)

Nasledovať bude oficiálne vyhodnotenie a odovzdanie Ceny Fantázie 2007. Ofinálových poviedkach som písala v článku a pri tejto príležitostimôžete stretnúť ich autorov. Ja osobne som teda vážne zvedavá, akonakoniec dopadlo hlasovanie a kto vyhrá. Manažér Bibliotéky Slavomír Tužinský navyše udelí špeciálnu Cenu Bibliotéky, o ktorej ako jeden z porotcov rozhodoval úplne sám a jej výherca vôbec nemusí byť spomedzi finalistov.

Zborník Ceny Fantázie 2007 spiatimi finálovými a ďalšími piatimi najlepšími poviedkami sa budekrstiť asi hneď po tom a keďže som tuším žiadny knižný krst ešte naživonevidela, počkám si.
Keby to záležalo na mne, ovplyvnená dojmami zosúťažných diel by som ho asi ponorila do vedra umelej krvi, osušila hohrsťou stepnej trávy a veľkým oblúkom zahodila do lesa na dunajskomnábreží... a potom poslala jednu konkrétnu finalistku hľadať ho ;-)

Aneta Čižmáriková

Aneta Čižmáriková

Bloger 
  • Počet článkov:  199
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Tento blog je od 16.4.2009 uložený k spánku, nájdete ma tu:~~~ Riddick's Realm ~~~ aj tu: Zoznam autorových rubrík:  KnihyZ knihovničky knihovníčkyMoje knižné láskySci-fi a FantasySF&F cony• Dialógy o fantastike •FanovinkyBlogový nedenníkRozpravy o IslandeVšeli-len-čoKreatívec notorikBavíme sa s Tubou

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu