reklama

Blogový nedenník (4)

Keď budem mať čo povedať, tak to napíšem. Zľahka, vážne i nevážne. O igelitových labutiach, múdrych moderátoroch a... ehm, múdrych študentoch.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (15)

*
Domov jazdíme popri umelom vodnom kanále, na ktorom občas plávajúkačky, inokedy pena. Podvečer býva človek unavený,pozerá von z okna len tak do blba a ja mám okremtoho aj šesť dioptrií a bujnú fantáziu. Raz ma tak na kanáli zaujaloniečo biele a začala som premýšľať, "bóóže, že sa niekto nehanbí,hádzať do vody také veľké igelitky", pohoršovala som sa zhnusene auž-už sa chystala posťažovať priateľovi... keď sa odrazu jedna igelitkapohla... a vzápätí na to zdvihla hlavu! Sekundu mi trvalo, kým som siuvedomila, že škaredá igelitka sa premenila na krásnu labuť. Musela somsa smiať, ako som sa oklamala. Ešte stále sa cestou domov usmievam, keďideme okolo toho miesta a vždy znova vyzerám "igelitky labute".

22. 5. 2008

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Moderátori rádií ma občas dojímajú svojou "rozhľadenosťou". Iste, prácusi robia dobre - melú pusou ako mlynček a stále musia mať o čom -prípadne aj o ničom, hlavne nech to odsejpá.
Cestou do práce počúvame väčšinou Funradio. Priateľ to má rád, ale jamám stále častejšie pocit, že najviac "zábavy", no nie veľmipozitívnej, mi poskytujú Sajfove perly a "široký všeobecný rozhľad". Ale veď aj Hlúpeho Jana prestali volať hlúpym, keď sa stal hrdinom... nechajme to tak.
Dnes ráno ma však dojala aj inokedy inteligenciou iskriaca Adelavýrokom "klobúk značky Fedora". Témou rannej šou bola štvrtá časť Indianu Jonesa, práve dorazivšia do našich kín. A o ten klobúk značky fedorasa súťažilo. Takže v čom je háčik?
Slovo "fedora" v angličtine znamenáklobúk, nie je to žiadna značka. Fedorami sa označujú práve takétypické pánske plstené klobúky, aký mal aj Indiana Jones.
Nič v zlom, ale tu a tu sa píše, že Adela angličtinu ovláda. Nevravím, že fedora patrí do základnej slovnej zásoby, ale od človeka, ktorý jazyk ovláda, očakávam aspoň odvodenie významu slova z kontextu, očakávam, že aj menej známe slová už v živote stretol, čítal... (dokonca sa mi marí, že nejaký pamätník kedysi vravel, že fedoru pozná aj slovenčina 20. storočia).
Funrádiovské brblanie o Indiana Jonesovi mi pripomenulo piatkovúvečernú reláciu o filmoch na Rádiu FM, ktorú sme v zime pár ráz počuli- dvaja či traja moderátori tam "zasvätene" diskutovalio filmoch v kinách i televízii, pričom neznalosť maskovali silenýmhumorom a čítaním reklamných balíkov distribučných spoločností či anotácií z televíznych časopisov. Pre každého trochu zapálenejšieho filmovéhofanúšika to bolo trýznenie. Akoby som ja začala moderovať reláciu oatómovej fyzike.
Som príliš náročná, keď si myslím, že (v prípade Rádia FM) by ľudia mali robiť to čo vedia a byť na svoju prácu kompetentní alebo,že (v prípade Funradia) by moderátori v masmédiách radšej mali len tak voľnekonverzovať či hovoriť o tom čomu rozumejú, než sa púšťať do hlbokýchvôd, kde nevedia plávať? Niekedy im totiž ani koleso v podobe papieranepomôže.

23. 5. 2008

Študenti Ekonomickej univerzity ma občas privádzajú k úžasu. Nielen keďplávajú v základoch práce s počítačom, ale aj keď stoja šiesti predvýťahmi na prízemí a zízajú na tri displeje s nehybnými ukazovateľmi poschodí...lenže ani jednému z nich nenapadne, že aby výťah prišiel,telepatia nestačí - treba stlačiť gombík!


Aneta Čižmáriková

Aneta Čižmáriková

Bloger 
  • Počet článkov:  199
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Tento blog je od 16.4.2009 uložený k spánku, nájdete ma tu:~~~ Riddick's Realm ~~~ aj tu: Zoznam autorových rubrík:  KnihyZ knihovničky knihovníčkyMoje knižné láskySci-fi a FantasySF&F cony• Dialógy o fantastike •FanovinkyBlogový nedenníkRozpravy o IslandeVšeli-len-čoKreatívec notorikBavíme sa s Tubou

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu