reklama

Šikana

Šikana - šikanovanie - trýznenie - týranie, každý z nás vie, čo tieto slová znamenajú. Drvivá vačšina ľudí to odsudzuje a je zásadne proti tomu. Ale koľko je naozaj takých, ktorí sa jej snažia zabrániť?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Je smutné, že aj v dnešnej modernej spoločnosti, ktorá sa tak rada hrdí aká je dokonalá, sa nájdu ľudia - jedinci, ktorí cítia potrebu sa vyvyšovať nad ostatnými. Nenarážam na to, že niekto je vačšia autorita a druhý nie, či niekto je viac obľúbený ako iní. To je úplne normálne a bežné.
Problém je v tom, že poniektorí, z týchto ľudí ubližujú druhým. Či už fyzicky alebo psychicky ich trýznia. Priam zarážajúce je, že to robia radi a úmyselne. Proste si nájdu svoju obeť, doslova si ju vytipujú v kolektíve. Vačšinou sú týmito obeťami ľudia, ktorí su buď považovaní za slabochov alebo sú podľa druhých čudní, proste tí, čo sa líšia od kolektívu.
Smutným faktom ostáva, že veľa z nás radšej takéto niečo prehliadne. Ale prečo? Prečo sa ľudia odjakživa boja vystúpiť proti "tyranom"? Ako je možné, aby jedinec ovládal kolektív, napriek tomu, že vačšina z kolektívu s tým nesúhlasí? Je tou príčinou strach? Strach z toho, že ak by sme si otvorili ústa začnú šikanovať aj nás?! Alebo sú to obavy, že nás nikto v našom odpore nepodporí a my ostaneme "sami"?
Tak či onak. Šikana tu bola, je a bude v roznych podobách navždy. Ale je len na nás, či ju takmer úplne zamedzíme alebo to necháme tak, až do chvíle kým nepostihne nás alebo našich blízkych.

Martin Csonka

Martin Csonka

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som strašne ambiciózny človek, idem za svojim cieľom, ale nie za každú cenu... V živote chcem dosiahnuť úspech, ako v sukromí, tak aj v práci... ale musím ho dosiahnuť sám .... sám sa vypracovať.. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu