reklama

Predseda KDH to fakt nemá v hlave v poriadku

Keď som písal predchádzajúci článok, nemal som celkom jasno, čo si mám myslieť o Hrušovskom, po dnešnom letmom nahliadnutí do SME sa mi však konečne vyjasnieva. Teda, že je z tých konzervatívnejších, mi je jasné od začiatku, len som si nebol istý, či má trochu zdravého rozumu. Nuž, podľa posledných vyjadrení o jeho pohľade na príčinu rozchodu s Dzurindom v tom mám jasno.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (44)

Nádej, že predseda strany, ktorej hlavným ideológom je Palko, má predsa len trochu súdnosti a zdravého rozumu bola síce malá, ale živá. Až do nedele. Čo sa stalo?Podľa vyjadrenia Pavla Hrušovského v nedeľnej diskusii v STV (relácia O päť minút dvanásť) sú za odchodom KDH z vlády (čítaj od Dzurindu) tri dôvody. Dva z nich sú arci svojské a, povedzme, ani nie o päť minút dvanásť, ako skôr 1/2 roka po funuse ("zneužitie právomoci" a "nehovorenie pravdy"), na takýto názor má však každý právo. Odhliadnuc od toho, že KDH premeškalo tú správnu príležitosť na odchod kvôli princípom (napr. skupinka alebo naposledy aféra Henzelyová/Elsner), budiž. Skutočne zírať som však ostal na dôvod tretí - údajná Dzurindova snaha "vtiahnuť cirkev do politického života".S Hrušovského postrehom, že niekto sa vehementne snaží vtiahnuť cirkev do slovenského politického života, sa nedá nesúhlasiť. Ale Dzurinda? Všetky tri moje mozgové závitky sa mi narovnali nechápavosťou. Prečo Dzurinda? Vari sa on silou-mocou snaží uzavrieť medzištátnu zmluvu s Vatikánom (až natoľko, že je kvôli neochote podpísať zmluvu schopný rozbiť vládnu koalíciu), despotickým a neomylným vedením katolíckej cirkvi? Medzištátnu preto, aby mala prednosť pred zákonmi Slovenskej republiky? Presadzoval vari Dzurinda silou-mocou uzavretie základnej zmluvy s Vatikánom? Bola podmienka dopracovania (áno, dopracovania, nie schválenia ani uzavretia, ale na prekrúcanie faktov podľa potreby sme si pri KDH zvykli a nemôže nás prekvapiť) zmluvy o výhrade svedomia (ktorá sa mimochodom svedomia vôbec netýka a ak by sme chceli byť presní, mala by sa volať zmluva o výhrade magistéria katolíckej cirkvi, keďže práve ono magistérium má rozhodovať, čo môže byť právoplatne v rozpore so svedomím človeka a na čo už človečie svedomie nemá nárok) podmienkou SDKÚ? Zmluvu, ktorá ukladá jednostranné povinnosti výlučne Slovenskej republike (jednu takú zmluvu sme už mali, na druhej strane bolo fašistické Nemecko, ktorému klérofašistický Slovenský štát platil za odsun vlastných občanov židovskej národnosti) v prospech jednej konkrétnej cirkvi, napriek faktu, že ústava SR (ktorá by pre politikov mala byť hlavným ukazateľom smeru) výslovne ustanovuje, že Slovenská republika sa neviaže na žiadne náboženstvo (inak by tá zmluva nemusela byť medzištátna, však)?Vzhľadom na fakt, že poslanec Hrušovský nedokáže súdne vnímať realitu a vlastné konanie, navrhujem mu psychiatrické vyšetrenie za účelom posúdenia svojprávnosti. Druhé vysvetlenie môže byť, že poslanec Hrušovský má síce úsudok v poriadku, ale úmyselne klame a dúfa, že sa mu to prepečie, keďže je vo svojich očiach ten najsamsprávnejší katolík a tí predsa nemôžu klamať, ich myšlienky predsa vedie duch svätý... Vyberte si. Ja som si už.

(P.S. Článok v SME, z ktorého som čerpal dôvody podľa Hrušovského. )

Peter Čunderlík

Peter Čunderlík

Bloger 
  • Počet článkov:  16
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek pozerajúci a často nechápajúci. Napriek požehnanému veku malé decko. Zoznam autorových rubrík:  IgIzWPolitykaJedným očkomSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu