reklama

Pohľad na nový Microsoft Office 2007 Beta 2

Nedávno Microsoft zverejnil k voľnému stiahnutiu kompletnú druhú beta verziu celého kancelárskeho balíku Microsoft Office. Počet downloadov sa okamžite raketovou rýchlosťou vyšplhal na obrovské čísla a ja som k tomu svojou troškou prispel tiež. Ak sa vám nechce inštalovať, môžete do produktu nahliadnuť aj prostredníctvom tohto článku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (39)

Zásadnejšími zmenami uživateľského a viacmenej i funkčného prostredia prešli iba Word, Excel, PowerPoint a Acess. Ostatné programy a nástroje sa zmenili na prvý pohľad iba veľmi mierne.

Microsoft Office Word 2007 Beta 2
Hneď po štarte môžete pozorovať zásadné zmeny v organizácií ovládacích tlačidiel a designe programu. Veď posúďte sami (kliknutím na obrázok sa otvorí vo zväčšenej podobe):


Ponúkané ovládacie tlačidlá sa elegantne pokúšajú čo najviac prispôsobiť potrebám uživateľa, zobrazuje sa to, čo vám práve môže byť užitočné. Veľmi milou vecičkou je podľa mňa polonový prvok viditeľný na obrázku vyššie umožňujúci rýchle formátovanie označeného textu.

Microsoft Office Excel 2007 Beta 2
Vzhľad veľmi podobný tomu z Wordu, na obrázku vidíte zobrazené tlačidlá určené pre prácu s dátami - nielen na jednoduchej ale aj pokročilejšej úrovni:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou


Práca s dátami, pre ktorú je Excel prednostne určený, je v novej verzií jednoduchšia a prístupnejšia užívateľom. Pomalé reagovanie na príkazy v programe však podľa mojej mienky nemal na svedomí iba fakt, že som ho spúšťal na virtuálnom počítači.

Microsoft Office PowerPoint 2007 Beta 2
Vzhľadom na premiestnenie klasického bočného panela, kde sa ovládali napr. animácie či vzhľady prezentácií prišlo aj k miernemu prerobeniu ich funkcií. Časy, keď efektné v primeranej miere používané pohyblivé prvky boli záležitosťou pokročilých užívateľov, by mali byť s verziou 2007 zabudnutou minulosťou.



Microsoft Office Acess 2007 Beta 2 a Microsoft Office Outlook 2007 Beta 2
Zmenami prešiel aj Acess slúžiaci podobne ako Excel na prácu s dátami, avšak vo väčšom množstve. Výsledky môžete vidieť na nasledujúcom obrázku:

SkryťVypnúť reklamu
reklama


Outlook, program najmä pre organizáciu času a e-maily, naopak, na prvý pohľad zrejmými zmenami neprešiel. Design zostal zachovalý v pomerne už "staromódnom" šate, ktorý príliš s novým operačným systémom Windows Vista až tak neladí:



Tagy: pocitace web design windows vista office

Polislav Cupek

Polislav Cupek

Bloger 
  • Počet článkov:  77
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Bývalý lekár z Bratislavy zabavený počítačmi, dopravou a encyklopédiami. Zoznam autorových rubrík:  PočítačeGoogleFirefoxSúkromné

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu