reklama

Slovný vláčik o splne v Rakovi 30.12.2020

Pohrala som sa so slovami, ktoré patria k splnu v Rakovi. Bolo zaujímavé sledovať, ako sa za každým novým slovom objavilo ďalšie a dopĺňalo spomienkami i výzvami spln, ktorý máme 30.12.2020

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

SPLNOVÝ VLÁČIK sa teda narodil inšpirovaný splnom v Rakovi 30.12.2020. Prečo vláčik? ... lebo jedno "račie" slovo vyvolalo ďalšie, a tak sa reťazia a reťazia, a privolávajú spomienky, a sú aj výzvami do budúcnosti. Nech sa páči:

 

...teplo domova, emócie, žena, matka, dieťa, vnútorné dieťa, hniezdo, domov, národ, vesmírna matka, matka Zem, uzemnenie, ukotvenie tu a teraz, korene, výživa, ženy rodu, prababička v dlhej sukni na veľkom dvore, starká a jej posúšiky z rezancového cesta, trpezlivosť, čakanie na zrodenie, pôrod, veľká matka, závislosti...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

... a pokojne môžeš pokračovať, lebo každé jedno slovo týkajúce sa splnu v Rakovi inšpiruje k ďalšiemu slovu, k ďalšej výzve. Ak sa chceš zahrať so silou račieho splnu, spoj ich do jedného príbehu, jednej vety a pozoruj, ktorá jej časť sa týka teba. Mne hneď zažiarili ženy rodu s prababičkou a so starkou. Bytostne som zacítila ich vône, melódiu slov, ich pohyby, ich láskavosť a hľadanie podobnosti, v čom som ja taká istá ako ony. Sme totiž z jedného hniezda. Moja duša si vybrala práve tento rod a podobnosť v "dobrom i zlom" nás spojila. V čom som taká istá ako ony? V čom si taká istá ako ženy tvojho rodu?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

Decembrový spln sa zosynchronizoval aj so súčasnosťou. Dodávam - priam fantasticky. Ako? Súčasný čas i Rak nás posielajú domov: spomaľ, človeče, urob otočku zo sveta do svojho hniezda, nechaj rozum rozumom a cez emócie, pocity nachádzaj cestičky do srdca i do svojej sily. S pokorou a pochopením užívaj čas vo svojej rodine alebo vo vlastnej samote. Nie v osamelosti, ale v liečivej samote. Luna so svojou ženskou energiou je 30.12. v Rakovi, kde sa cíti úplne najlepšie. Je doma! Si doma! Naozaj si aj ty doma za každých okolností? Cítiš sa doma úplne najlepšie tak ako Luna v Rakovi?

 

Vrátim sa k račiemu vláčiku. Prvé slová boli - teplo domova, posledné slovo - závislosti. Vodné znamenie Rak ponúka citové žitie v teple doma. Priamo teplo domova vyžaduje. Dieťa v teple domova rastie v dôvere, radosti a šťastí. Dieťa v teplej výžive svojej matky a v hniezde zabezpečenom otcovou silou je doma. Je v srdci rodičov i v plnosti svojho srdca. Keď však srdce vychladne, energetický systém vývoja od rodiny po kráľovskú korunu (čakrový system) stratí stabilitu, rúca sa. Na konci prázdneho srdca tak čakajú závislosti, prázdnota, márnosť aj na dieťa zrodené z lásky muža a ženy, aj na tvoje vnútorné dieťa.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

Račí splnový vláčik má rôzne vozne, i rôzne ich počty. Tvoj život hovorí o farbe vozníkov i ich počte. Tvoj život ti dáva odpovede, ako a kam smeruje tvoj vlak života. Síce po koľajniciach, ktoré si si nakládol do tohto sveta, ale buď so slobodným pohľadom na svet, alebo s klapkami na očiach.

Spln v Rakovi ti však vie na život posvietiť, aby si vedela ty ako bytosť ľudská, kde, kedy a ako pridať lásky, prípadne ti pošepká, kde z nej ubrať, aby si nebola "veľkou" matkou, ktorá svoje detí láskou dusí.

Rok 2020 začal 10. januára splnom v Rakovi, končí tiež splnom v Rakovi 30. decembra. Aká symbolika! Celý rok ostať bezpečne doma v dome i doma v sebe!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

... a tak šťastný račí, zároveň posledný tohtoročný spln a v novom roku všetky kroky z pokoja srdca želám.

 

S láskou DagmaRA Sarita

=AZUsuYcOWrfykwBfLyl5suJsA22B6WtC53YOV9iaZ0zm1dsZOMEDExQyl6tQx6-w-EMVujj4IGHvfl7CDj0tn4V2yhrnD_4xSw6F6pautnBvomZs3mRg_XOhOnHQvPf2mTdmfCaf3ClWDhJWHl08mBJlHD8PNR0jn75I1BXstU0eRUWMwvBGq2yX9nT6L3BSfP4&__tn__=*NK-y-R"]#saritapoliakova =AT3hxpFYSUZOb3M5FFo3cHLwicyN0y0gdF3rqXp6PGYAp2Klrol_bKDuHfJOsz2A9XdqcQA6b00turmbOeagAowAjMHfaA9tjgctBjMkdQ4q8QRxYYQ9ctnd5sGRs26cJb9GekVh7LahOJy5tFJrfJtlnt5ZqXobIlP2LJ5VGTv7qO4rboRKHARMMFEFUplCLWS9_TvYHQE7uuXB"]www.advaita.sk

DagmaRA Sarita Poliaková

DagmaRA Sarita Poliaková

Bloger 
  • Počet článkov:  312
  •  | 
  • Páči sa:  25x

Slnečné znamenie Strelec mi zasvietilo pri narodení do šťastného a tvorivého života, o ktorom môžem už teraz v jeho poslednej tretine povedať, že bol a stále aj rýchly, aj plný zaujímavých situácií aj výziev, aj plný príležitostí či možností... Dokážem chvíľu aj zastať, aj leňošiť, aj pyžamové dni si už dopriať, rovnako milujem samotu, ako aj priateľov, milujem nádherné kruhy, ktoré vytvárame na seminároch etikoterapie i na meditačných stretnutiach či na stretnutiach so ženami v ČAROkruhoch. Vyštudovala som pedagogiku, pritiahla ma novinárčina, na dôchodku etikoterapia a astrológia. U mňa sa tieto dve "dámy" spojili a objavujú sa aj v kratších či dlhších zamysleniach. Milujem písanie, keď príde inšpirácia. Vtedy mám pocit, že slová prichádzajú samé a samé sa aj ukladajú do viet. Tak sa uložili aj do knihy o mojej dcére, ktorá končila život na detskej onkológii, a tak sa v knihe S TEBOU, MIRKA objavili aj ďalšie deti, ktoré som počas polročného pobytu na tomto oddelení spoznala. Neskôr, keď ma život na chvíľu zastavil cez chorobu, vznikla z rozhovoroch, ktoré vznikali pre noviny, kniha S VAMI, KRÁSNE BYTOSTI. Bolo mi cťou poznať toľko nádherných ľudí. Niekoľko kníh je stále v "šuflíku", niekoľko nápadov v hlave, keď dozrie čas, uzrú svetlo sveta. Milujem totiž písanie. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu