Som v rizikovej partii seniorov

Som doma po celý čas, ako sa ozval na Slovensku koronavírus, ba ešte skôr. Nejako to tak z rodinných dôvodov vyšlo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Keď sa teda ozval kornovírus, rozhodla som sa, že ostanem dôsledne doma. Dôvodom potom bola najmä snaha ochraňovať mojich milých. Patrím totiž do rizikovej partii seniorov nad šesťdesiatpäť.

Istý čas boli u mňa moje dievčatá, dcéra a vnučky, Skôr však ako odišli, vnučka mi ušila rúšky. Vraj aby som mohla aj za plot záhrady. Hneď som pocítila ťah - ísť na cintorín k hrobom mojich blízkych. Za touto túžbou sa okamžite ozvala vetička - naozaj tam potrebuješ ísť? Naozaj? Naozaj?

Ostala som doma. A v pokoji. Rúšky boli chvíľu pokušením, nie istotou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A tak sa stalo i pri nákupoch či varení. Varím totiž z toho, čo mám doma, čo nemám, to momentálne nepotrebujem. Čas teda rozdeľujem PRED a V.

PRED koronavírusom, keď som si niečo zmyslela a len náznakom potrebovala, zvyčajne som si rýchlo zadovážila. Veď aj astrokanceláriu mám v centre mesta, takže nebol problém. Vždy ma k nákupu priviedlo také vnútorné pnutie, že niečo potrebujem.

Teraz V ČASE koronavírusu nechodím von a je to veľmi príjemná a kreatívna výzva. Žiaden obchod, žiadne nákupy, žiadne pnutie. Rozhodla som sa totiž, že BUDEM POTREBOVAŤ LEN TO, ČO MÁM DOMA. A z toho čarujem aj tvorivé aktivity, aj varenie, aj leňošenie.

SkryťVypnúť reklamu
Podmienkou pri príprave tohto obedu bolo, aby bol hotový max do  20 minút.
Podmienkou pri príprave tohto obedu bolo, aby bol hotový max do 20 minút. (zdroj: SARITA)

Najprv som "objavila" v komore bulgur a kým sa varil, pridávala som doň ďalšie "objavy": sušený ligurček, čerstvú papriku, piskavicu, kurkumu, himalájsku soľ, na uvarený čerstvú pažítku a cesnak. Na panvici som opiekla hotové sójové čevabčiči a tanier dozdobila štipľavou a kyselkavou čalamádou. Pred dvadsiatimi minútami som netušila, ako bude vyzerať môj obed, tvorivý výsledok však potešil oko i bruško.

DagmaRA Sarita Poliaková

DagmaRA Sarita Poliaková

Bloger 
  • Počet článkov:  312
  •  | 
  • Páči sa:  26x

Slnečné znamenie Strelec mi zasvietilo pri narodení do šťastného a tvorivého života, o ktorom môžem už teraz v jeho poslednej tretine povedať, že bol a stále aj rýchly, aj plný zaujímavých situácií aj výziev, aj plný príležitostí či možností... Dokážem chvíľu aj zastať, aj leňošiť, aj pyžamové dni si už dopriať, rovnako milujem samotu, ako aj priateľov, milujem nádherné kruhy, ktoré vytvárame na seminároch etikoterapie i na meditačných stretnutiach či na stretnutiach so ženami v ČAROkruhoch. Vyštudovala som pedagogiku, pritiahla ma novinárčina, na dôchodku etikoterapia a astrológia. U mňa sa tieto dve "dámy" spojili a objavujú sa aj v kratších či dlhších zamysleniach. Milujem písanie, keď príde inšpirácia. Vtedy mám pocit, že slová prichádzajú samé a samé sa aj ukladajú do viet. Tak sa uložili aj do knihy o mojej dcére, ktorá končila život na detskej onkológii, a tak sa v knihe S TEBOU, MIRKA objavili aj ďalšie deti, ktoré som počas polročného pobytu na tomto oddelení spoznala. Neskôr, keď ma život na chvíľu zastavil cez chorobu, vznikla z rozhovoroch, ktoré vznikali pre noviny, kniha S VAMI, KRÁSNE BYTOSTI. Bolo mi cťou poznať toľko nádherných ľudí. Niekoľko kníh je stále v "šuflíku", niekoľko nápadov v hlave, keď dozrie čas, uzrú svetlo sveta. Milujem totiž písanie. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu