reklama

Ako nám len dobre bolo, neposlušní, rohatí anjeličkovia.

Nič nie je lepšie, ako školské poznávacie zájazdy. Hlavne, keď spíte v smradľavej telocvični na zemi, vznikne šarvátka s chlapcami odvedľa, strata pedagogického dozoru a ponechanie spolužiaka na pospas lesu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Autobusár, ktorý bol preslávený svojím vražedným tempom ala: „Aha benzínka dáme 5 minútovú prestávku“. Takže z cesty, ktorá sa dala absolvovať tak do 4 hod sa to predlžilo na 6 a pol. Igelitové vrecká a deti nadopované Kinedrilom boli ako ozdoba, ktoré tento fakt zakaždým ešte predlžovali.Učiteľky sa o nich plne starali.

Autobusom sa niesol spev Veroniky a Daniely, slávnych to dvojičiek, a chalanský rehot z neslušných vtipov. Sedenie po 3 nebolo ničím výnimočné. Áčkarky si chytili päťku a na zúfalých vodičov čo sa museli vliecť za našim autobusom ukrutne vykyvovali a ukazovali im podprsenky s jednotkami. Už vtedy sa prejavil ich ľahší charakter.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Naša školská telocvičňa, ktorá sa zmenila na nocľaháreň jačiacich spratkov vyzerala hrozivo. Karimatky a spacáky sa pripravili do polohy zaľahnúť a spať, lenže kto to dodržal, nikto. Áčkarky, pravda, ako inač dostali žinenky, aby náhodou neubudlo z ich krásy(Medzitriedna rivalita). Nasledovalo poučenie a zákazky typu nieže budete požívať alkoholické nápoje, fajčiť, rozprávať sa s cudzími a opúšťať areál telocvične. Už prvý večer vznikla bitka, domáci otravovali našich chalanov, no akosi rýchlo sa to skončilo po privolaní polície a ohlásení výtržníctva.  Pravda v telocvični sa robil zápas áčka verzus céčka, no ten smrad prepotených ponožiek a prachu bol doslova drogou proti spánku. Potom rozkazovací spôsob: umyť zuby, vycikať a zaliezť do spacákov!!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nastala i prvá reorganizácia. Boli sme partia 5 dievčat s 7 chalanov. Spacáky sme si dali pri seba, pravda učiteľka rozdelila telocvičňu na 2bloky. A bolo. Aj tak sa hralo vadí nevadí a Érika skončila v bloku A v zakázanom spacáku. No náhle rozsvietenie ju prinútilo preskákať polku nocľahárne s kombináciou zdolávania zakuklených príšrok ceriacich sa zo spacákov. Antilopa bola však zadržaná. Prišlo napomenutie.  

Svetlo po druhý krát zhaslo, prišiel môj čas. Vytasila som baterku a svietila ňou po telocvični. Nahnevaná učiteľka s priškrteným hlasom krúžila okolo a vykrikovala, kto tu má baterku. Náš smiech ju privábil. Po druhý krát smerovalo napomenutie  k 5 kuklám.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ráno sa mi naskytol pohľad na zničený dozor s fialovými ozdobami pod okom sledovacím. A to rozcuchané háro J. Ako len bezradne sedeli na matracoch a pozorovali prebudenie, nočných svíň, ktoré ich nútili k pozornosti.

Výstup na Popradské pleso. Ja kanady, kraťasky a ľahká letná bundička s igelitovým pršiplášťom vo vaku. Hehe pršalo a bol to divný pohľad, ako sa niektorí šermovali s dáždnikmi cez les. No horšie bolo, keď sme vystupovali vyššie. Bol tam sneh. Akosi som robila najväčší rozruch, okrem spolužiakov, čo mali tenisky a viacej boli na zadku, ako na nohách. Starosť o moje nohy začala prerastať do paniky.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dada, prosím ťa prečo si si dala kraťasi?“

Návšteva podhorskej chaty bola dokonale vyvážená smiechom. Jaro sa z nej valil s malou krabičkou džúsu.

„Aha viete koľko stál, 35 korún, dobré čo?“

Janko bol triedny maskot. Nikdy nepil, bol tichý a utiahnutý. No tu ho zlomili. Ožrali ho ako sviňu. Pridržiaval sa dreveného stola. Nakoniec to bojkotoval a capol do kosodreviny, kde zachrápal. Ľadová voda z plesa ho však prebrala. Máj a sneh, so všetkých strán bolo počuť cvakanie fotoaparátov.

Ten večer sme spali ako dudky.  

Ranný budíček bol o to krutejší. Ranné hlásenie znelo: výstup na Solisko. No pravda dostala som zákaz na kraťasy.Po krásnom hmlovom výstupe vďaka ktorému sme videli akurát tak veľké guľové, zato sme boli upachtený ako psi, nás čakal zostup. Ostala som ja a 3 spolužiaci a náš pedagogický dozor. Akosi som sa dostala do čela so slovami:

„Dada nás povedie.“(Chyba..)

Zato, že váš otec bol horolezcom a mal prelozené Tatry krížom-krážom som dostala titul vodcu. No akosi moje obľúbené poďme touto skratkou sa nevyplatilo. Dve hodiny na nás čakali, ale hlavne, že sme sa tam nakoniec dostavili no nie? Síce už nie pod mojím vedením...  

Ďalší plán bola cesta Tatranskou zubačkou. Po povození a minutí posledného vreckového nastal čas naklusať do autobusu. Ako sme sa pohli Érika nás počítala. Počty nesedeli jeden žiak chýbal. Samo.. Strach, ktorý som videla v očiach jeho triednej bol odpudzujúci. V priebehu minúty jej vyskočili obrovské kruhy a zbledla. Nastala tichá pedagogická panika. Šofér búrlivo otočil autobus. A vydali sa ho hľadať.

Chalaniska sme akosi vytratili na zubačkovej exkurzii. Išli mu na proti Samo bol uplakaný a vyčerpaný. Vraj sa išiel vycikať a keď sa vrátil už sme tam neboli. Nasledovala už len cesta do telocvične opojená tichom.

Toto bol jeden z najlepších školských výletov na základke. Privilegovaný do stavu: nezabudnuteľné. My sme zažili rajskú očistu a učitelia kráľovstvo pekelné.  Ako som spomenula, nie je nad ♥ školské výlety ♥.

Dagmar Obertová

Dagmar Obertová

Bloger 
  • Počet článkov:  39
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Neskutočne skutočná :) Autorku poznám už nejakých tých cať rokov, je to fajn baba. Dokonca sa podobáme. Každé ráno sa stretneme v kúpeľni a potom i pri šoférovaní, ale to jej vidím len oči... Zoznam autorových rubrík:  Ona a jej zážitky, fikcia...?No čo som zase vyviedla..Deje saPrerušenie denného stereo-typuDd-alebo drzé dráždenie..BanáNOvá republikaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu