reklama

Hnus menom snus

Ak hľadáte spôsob, ako fajčiť ako Turek a nespôsobiť svojmu okoliu rakovinu pľúc, no elektrické cigarety sú vám proti srsti, vyskúšajte škandinávsky snus. V Škandinávii povolený úradmi, u nás dostanete doživotie -dobre, to som si vymyslela, ale znelo to tak lepšie. Každopádne, v celej EÚ je ilegálnou drogou.

Písmo: A- | A+
Odborník na snus
Odborník na snus (zdroj: www.gamereactor.no)

Takže, v prvom rade, čo je to ten snus? Aby som si na úvod zarýmovala, je to pekný hnus. Aspoň zo začiatku, ale pekne po poriadku:

Škandálci už takmer storočie hľadajú spôsoby, ako obísť prísne regule ohľadom alkoholu, cigariet i iných látok spôsobujúcich závislosť. Povedala by som, že aj na sladkosti je niekoľkonásobne vyššia marža, lebo rušia inak pærfektný lifestyle. Napríklad, čokoládu Milka, ktorú v Prahe každý mesiac ponúkajú vo výpredajoch za 13 korún českých, tu nenájdete lacnejšie než za 25 korún nórskych, čo je v mojom prepočte niečo cez dve eurá, a to tiež vo výpredaji. Zatiaľ čo v Holandsku je Milka podradnou čokoládou, tu je niečím vyžobraným a vzácnym. Akurát včera som stretla dievčatá nesúce ju narodeninovej oslávenkyni ako Svätý Grál. Musím sa doznať - osobne som tu Milku nevidela, ale počula som legendy a volajte ma rojko, ale verím v ňu a vždy budem.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale späť k snusu. Skrátka a jasne, škandálskym vládam sa nepozdávalo obyvateľstvo zmenené na komíny a tak sa zhodli na tom zlegalizovať snus. Je to síce ešte nebezpečnejšie a rakovinotvornejšie, ale škodíte len sebe, tak prečo nie, povedali si a stisli zelené tlačítko návykovým minibalíčkom.

Snus - legálna droga zo Švédska
Snus - legálna droga zo Švédska (zdroj: www.smokelessaficionado.com)

Ako snus vlastne vyzerá? Ide o malé tabakové vankúšiky, ktoré si strčíte nad horné predné zuby a čakáte, kým to začne účinkovať. Zatiaľ môžete popíjať drahé pivo, lebo v porovnaní so snusom je to aj tak len voda. Okrem tabaku obsahujú tieto malé zázraky uhličitan sodný a soľ, takže je to ešte nechutnejšie. Drogovať v zahraničí, hoci s povolením, nie je žiadne lážo-plážo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V nevedomosti som si jeden vankúšik zastrčila nad zuby.

"Nič sa nedeje," hovorím po chvíli.

"Zatiaľ... ale do desiatich minút ti to udrie do hlavy a bude ti, ako by si vyfajčila desať cigariet. A asi budeš chcieť zvracať," znie popisná odpoveď. Sotva doznie a zisťujem, že kamaráti majú pravdu. Už dávno ma z ničoho nič tak nenaplo.

A myslíte, že to bolo posledný raz? Mami, oci, áno, bolo to posledný raz! (A vy ostatní: jasné, že nie, je to celkom sranda.)

Zrátajme si teda jeho pozitíva - závislák si ho zastrčí za zuby a je to. Aspoň vám nehulí do ksichtu, keď idete po ulici. Sakra, ako ja to neznášam. Vždy sa nájde nejaký dobrák-fabrika, čo si ide v kľude predo mnou, blokuje ma, nie a nie ho obehnúť a dym mi fúka priamo do tváre. Keby som vládla svetu, zaviedla by som pravidlo keď hulíš, stoj pod hrozbou smrti. A je mi jedno, ako perverzne to môže znieť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Zuby snusáka-závisláka
Zuby snusáka-závisláka (zdroj: 2.bp.blogspot.com)

Na druhej strane ale musia mať Škandálci v ďasne vypálenú dieru, je to ako malý atómový výbuch v papuli. A nám sa síce po chodníkoch povaľujú špaky, ale tu sa povaľujú navyše aj vypľuté balíčky snusu, hoci každé balenie má aj špeciálnu "komôrku" práve na tento odpad. A že by to pridávalo zubom na kráse, sa tiež povedať nedá, stačí sa pozrieť na toho machra v úvode článku.

A berú to všetci a všade. Do krčmy sa berie okrúhly balíček, na školskom výlete, kde je zákaz alkoholu, sa napchávajú snusom, na prednáške si pokojne dajú do nosa - či skôr popod nos, ak chcem byť anatomicky presná. Som snusená... a predsa to na Vianoce prepašujem domov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Do snusenia!

Daniela Straková

Daniela Straková

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Bohovia čakajú, až ich potešíš, napísal Bukowski, tak sa snažím. Vraj nás písanie zachráni, vraj zaháňa temnotu a mne sa z času na čas zíde trochu svetla. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu