reklama

NHL - Čo týždeň dal #1

V prvom rade by som rád pozdravil všetkých čitateľov môjho „blogu“ . Už dlhší čas som sa pohrával s myšlienkou, že by som rád písal o osudoch a dianí okolo našich zástupcov v kanadsko-americkej NHL.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Myšlienka prišla z čista jasna v jedno víkendové poobedie pri sledovaní Batmana (divné a odveci ). Ale to nie je podstatné - k veci. Som veľkým fanúšikom hokeja a popri amatérskom hraní ho aj aktívne denne sledujem (priateľka by Vám vedela rozprávať..). Mojou chuťovkou je NHL, ktorej sa pravidelne venujem a robím si tak čoraz väčší prehľad v jej dianí už "nejaký ten piatok". Hokej nie je už len koníčkom, je to súčasť života.

A teraz k podstate. Rád by som prinášal pravidelnú, konkrétne týždňovú, rekapituláciu o našich hráčoch pôsobiacich v NHL, pričom by som zhodnotil ich účinkovanie a dianie okolo nich v danom týždni. K dnešnému dňu pôsobí v NHL dvanásť slovenských hráčov. Pôvodná idea bola zrekapitulovať každého jedného hráča, no keďže by mi to čas nie vždy dovolil, nerád by som z toho robil holubník (raz rekapitulácia všetkých, raz troch, potom zase štyroch... to nie). Rozhodol som sa preto zrekapitulovať TOP 3 našich hráčov daného týždňa príp. sa vyjadriť k "hotnews" týkajúcich sa našich hráčov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tak už Vám len hádam poprajem príjemné čítanie. :) 

Gabbyho víťazná strela
Gabbyho víťazná strela (zdroj: foto Bruce Bennett)

1. Tomáš Tatar

V úvode minulého ročníka neistá pozícia v zostave – dnes najlepší strelec červených krídiel z Detroitu. Tomáš Tatar potvrdzuje svoju vynikajúcu formu od zápasu k zápasu, čo sa odráža aj na dôvere trénera Babcocka. Tats v tomto týždni odohral tri zápasy , v ktorých na ľade strávil postupne 15:44, 16:15 a nakoniec 20:25 minút. Treba podotknúť, že Tomášovi nepochybne prospieva hra po boku ruského hokejového čarodeja Pavla Datsyuka. No späť k týždňu. Tatar začal týždeň prehrou 0:2 proti Montrealu. Podľa jeho slov to bol zápas hodný playoff, ktorého rozuzlenie prišlo až v posledných minútach zápasu. Tomáš v tomto zápase nebodoval, dokonca ani neohrozil bránku súpera, čo uňho nebýva zvykom. Zápas číslo 2 proti kvalitnému Chicagu, navyše na jeho ľade, ale už vyšiel Tomášovi na výbornú. V druhej tretine otvoril gólový účet zápasu. Ten nakoniec dospel až k samostatným nájazdom, kde si Tomáš vo víťaznom nájazde vychutnal brankára Crawforda back-handom ala chicágsky klenot Patrick Kane, ktorý sa mohol zo striedačky len smutne prizerať. V poradí tretí a posledný zápas týždňa na pôde Dallasu. Zápas ako z veľkej hokejovej knihy ponúkol hneď 13 gólov. Tomáš zaznamenal 2 asistencie, no najdôležitejšia bola práve tá z 58. minúty zápasu, kedy pri hre bez brankára zo skrumáže preštrikoval puk k rozbehnutému Datsyukovi a ten ho pretlačil do bránky. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Z tohto týždňa odchádza Tomáš s 3 kanadskými bodmi (1G + 2A), 6 strelami a 4 hitmi. Opäť potvrdil, že je pre Detroit dôležitou súčasťou. Jeho energia, chuť a snaha je do očí bijúca v každom zápase , a preto si dovolím povedať, že 35 gólovú hranicu by mohol Trto túto sezónu s prehľadom pokoriť.

2. Marko Daňo

Pri voľbe „druhej hviezdy“ týždňa som sa nemusel ani dlho zamýšľať. Náš najmladší zástupca v NHL bol pre mňa jasnou voľbou. Marko dostal v priebehu týždňa od vedenia Blue Jackets povolávací rozkaz a pridal sa k tímu na rozbehnutom tripe po klziskách súperov. Marko odohral dokopy štyri zápasy, v ktorých dal o sebe jasne vedieť. Úvodné dva zápasy ,napriek výhram (Philadelphia, Pittsburg), nemali pre Marka bodovú príchuť. Nevyhýbal sa však osobným súbojom a niekoľkokrát aj ohrozil bránku súpera. Na hráča štvrtej formácie v jeho veku slušný výkon. Tretí zápas v Montreale sa pre Blue Jackets skončil prehrou. Marko však v ňom o sebe opäť dal vedieť, keď rozdal 6 hitov a asistoval pri jedinom góle Columbusu. V poradí posledný zápas uplynulého týždňa vo vriacom kotle Madison Square Garden, domovskom stánku New York Rangers, vyšiel Markovi na výbornú. Za stavu 3:0 pre Rangers nakopol svoj tím v druhej tretine kontaktným gólom a v závere tej istej tretiny ,po vyhratom vhadzovaní v útočnom pásme, pohotovo zareagoval, a prihrávkou našiel zakončujúceho Anisimova.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Marko si pripísal do svojich štatistík 3 body (1G+2A) – 9 striel – 14 hitov. Svojimi výkonmi si v poslednom zápase vyslúžil 14 minút na ľade a posun do tretej formácie k Folignovi a Anisimovovi. Jeho výkony z posledných zápasov ma potešili a milo prekvapili. Odchod za more Markovi výrazne prospel.

3. Marián Gáborík

Priznám sa, že o treťom mieste som trochu váhal ale nakoniec to padlo na Gabbyho. Prečo? Majo v uplynulom týždni dotiahol všetky tri zápasy do víťazného konca, z toho dva na ľade súpera. V prvých dvoch zápasoch sa Majo bodovo nepresadil, no odniesol si aspoň dva plusové body. Vrcholom týždňa bol ,bez debaty, zápas Stadium Series pod holým nebom proti San Jose Sharks. Majo v ňom potvrdil svoj strelecký inštinkt. V rozbehnutej tretej tretine získal v strednom pásme puk a pre neho typickým únikom sa dostal až do útočného pásma, odkiaľ tvrdou strelou nedal brankárovi Niemimu žiadnu šancu. Vsietil tak víťazný gól veľmi prestížneho Kalifornského derby pred zrakmi vyše sedemdesiat tisícového obecenstva.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Gabby ukončil týždeň s jedným bodom za víťazný gól do siete San Jose. Pripísal si 12 streleckých pokusov (z toho 7 striel v spomínanom prestížnom zápase) a 3 hity. Stále dokazuje, že vie byť rozdielovým hráčom každého duelu, a že výmena do Los Angeles bola ako pokropenie živou vodou.

Daniel Bohunický

Daniel Bohunický

Bloger 
  • Počet článkov:  2
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám 19 rokov a som študentom štvrtého ročníka Strednej priemyselnej školy dopravnej v Trnave. Vo voľnom čase si rád zašportujem, pozriem zaujímavý film alebo prečítam dobrú knihu. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNHL - Čo týždeň dal

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu