reklama

Bratislavskí aktivisti sú IN

Už to tak bude. Ak chcete niečo znamenať pre verejnosť buďte aktivistom. Len tak z princípu. A hlavne píšte blogy.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Títo aktivisti sú však úplne iní na akých ste zvyknutí u občianskych združení. Ide prevažne o internetových a kaviarenských aktivistov. Tí nič neupracú, nikomu nepomôžu a budú len kritizovať, poprípade odhalia mega kauzu.

Posledné dni sa snažím analyzovať dobrovoľnícke aktivity v našom okolí. Je neskutočné čo napríklad taká Zelená hliadka dokáže. Žiadne obrovské ambície, iba to aby sa samospráva začala viac starať a verejnosť viac zaujímať. Každá akcia týchto dobrovoľníkov má výsledok, alebo aspoň pripraví cestu pre ďalšie práce. Frflú iba tam kde treba. Skôr pripomienkujú. Napriek malému rozpočtu vedia spraviť divy. Odvedú lepšiu prácu než samotný magistrát. Potom tu však máme druhú skupinu tiež aktivistov, ktorí, ale väčšinou si k slovu aktivista niečo priberú. Prevažne občiansky či protikorupčný. Tých je poslednou dobou viac ako húb po daždi. Vyznačujú sa statusmi, ktoré musia mať nad 10 zdieľaní, hlbokou myšlienkou od Hvoreckého, smutnými srdcervúcimi fotkami, názorom proti hocijakému vedeniu hocičoho, ale predovšetkým vyriešenou kauzou, alebo nejakým historickým zázemím.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tu si predstavíme pár, ktorí ovplyvňujú verejnú mienku a kandidujú v parlamentných voľbách.

Ján Budaj – Jedna z hlavných osobností prelomového roku 1989. A tým aj končím. Čo vlastne spravil, že by bolo zapamätateľné? Jedine teraz sa ozýva kvôli kauze PKO, a aj to iba kvôli voľbám v ktorých vymenil svoju stranu za 89 miesto na Matovičovej kandidátke. Bývalý kurič už nič dobré nerobí. Opiera sa o Nežnú revolúciu, ale to je všetko. Má stranu Zmena zdola v ktorej združuje podobných podivínov. Financovanie strany nie je známe. Zrejme využil 89 rok rovnako ako Kňažko a tiež si niečo nahrabal. Poprípade počas obdobia, keď bol viceprimátor urobil nejaké dohody.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Michal Drotovan – Samozvaný záchranca Rače. Že vraj odhalil tiež nejakú tu kauzu, inak iba kritizuje vedenie v Rači a občasne sa pustí aj do rozhodnutí mestského zastupiteľstva. Má iniciatívu Spolu pre Raču, ktorá nič nerieši. Je vo všeobecnosti známe, že robí na úrade v Karlovej Vsi, vlastne ako viacerí členovia iniciatívy Naša Bratislava odkiaľ je aj starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. V poslednej dobe má v obľube chlapcov z J&T, ktorých si dáva na „raňajky“. Samozrejme pán Drotovan začal blogovať až teraz, pretože kandiduje. Tiež na Matovičovej kandidátke.

Veronika Remišová – Doteraz pre mňa neznáma osoba. Jednotka (opäť) u Matoviča. Niečo že vraj odhalila, ale čo je dôležitejšie ide o známu blogerku. Kandidátne listiny sú zväčša postavené tak, že na prvom mieste je človek/kandidát, ktorý má tendenciu byť premiérom. V tomto prípade by išlo o blogerku. Ak ste si to teraz neuvedomovali, tak byť blogerom aktivistom znamená upozorňovať na dôležité nedostatky slovenskej politiky. Veronika to vie, preto sa Matovič domnieva, že jedine blogeri môžu spasiť Slovensko.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Matovič má tých aktivistov rozhodne viac, ale títo patria k tým, ktorých vystupovanie je hlasnejšie ako ich samotné činy.

Monika Kozelová – Jedna z mála aktivistov, ktorý reálne aj popri pokrikovaniu pracovali za lepší štát, mesto, what ever. Známa je jej iniciatíva boju proti garážam na hrade, SOS Bratislavský hrad. Jej neprajníci v tej dobe upozorňovali, že sa bude snažiť dosiahnuť politické body no ona to vtedy vylúčila. Samozrejme, že to z jej strany nebola pravda a preto sa rozhodla podporiť SaS.

Ján Mrva – Hyperaktivista a Kolesík pravice, podporí rady Procházkovej armády. Okrem jeho aktivity za zrušenie hazardu sa aktívne venuje aj propagácií Procházkovej osobnosti. Pre Mrvu existuje iba jediný záchranca pravice, a tým je Radoslav Procházka. To, že sa samotný Mrva občasne míli a k tomu ešte podporoval Alianciu za rodinu je vedľajšie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takže aktivisti nemusia byť vždy kľúčom k úspechu. Jedno je isté OĽaNO ma svojim výberom i tak nepresvedčilo. Títo aktivisti sú tam na to, aby priniesli strane čo najviac hlasov. Možnosť prekrúžkovania je minimálna.

Daniel Jaško

Daniel Jaško

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Člen turistickej mládeže. Záujemca o turistické destinácie v hlavnom meste Slovenska a jeho okolí. Hrdý člen klubu Diador. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu