reklama

Slovensko zdolalo Severné Írsko po takmer 300 dňoch

Slovensko - Severné Írsko 2:1, čo dodať? Víťazstvo. Tri body. Skvelý štart do kvalifikácie o Majstrovstvá sveta 2010. Možno pred pár rokmi by si každý povedal, že tri body z tohto zápasu sú povinnosť, no dnes pri realite, kedy Severní Íri pred zápasom boli v rebríčku FIFA o 30 miest pred Slovenskom? Denník Šport reprezentáciu A v dnešnom vydaní hecoval aj tým, že nevyhrala od 21. novembra 2007.

Písmo: A- | A+

Chvalabohu, vyšlo to. Weissova premiéra je víťazná. Napriek tomu, že nešťastník Ján Ďurica, ktorý inak celý zápas drel si dal tretieho vlastenca v "repre". (Nech si ho dá aj v Slovinsku, ak to opäť prinesie tri body. Samozrejme doprial by som mu radšej gól do siete súpera).

Fantasticky v závere zápasu zakročil dva razy brankár Štefan Senecký. Vďaka slovenským futbalistom patrí aj zato, že bojovali do konca aj zaiste stresujúcich vyše 10 minút a celý zápas pred takým početným kotlom súperových fanúšikov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Weissova úspešná premiéra stála na dvoch skvelých štandardkách (Sapara, Kozák-Ďurica) a fantastických zakončeniach. Gólové lahôdky Škrteľa a Hamšíka, hráčov, ktorí hrajú momentálne z repre hráčov v tých najzvučnejších kluboch boli zaiste nielem mojim očiam lahodiace.

Pomohol kus šťastia po nešťastnom vlastencovi, ale najmä bojovnosť a morálka. Lebo možno poučnejšie je vyhrať len 2:1, ako hladko 2:0. Takto sa možno v budúcnosti podobnej chybičky lepšie futbalisti vyvarujú a ak aj nie, tak ľahšie zvládnu ten tlak na výsledok v závere.

Pevne verím, že na Poľsko nebudem na Tehelnom poli chýbať. Držím palce reprezentácii v Maribore a potom v San Maríne. Dnešný večer ale patrí mojej diváckej radosti z gólov a z víťazstva. Verím, že to sebavedomie v tíme ešte zosilnie a víťazstvá sa budú rodiť len ľahšie. Do toho!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na tomto blogu väčšinou nepíšem takéto romantické nekritické veci, čo ma tešia:-) Dnes som to spravil asi druhý raz, ale neľutujem...

Realitou je ale aj diskusia na sme.sk po zápase a sú tam naozaj zaujímavé, možno až príliš kritické postrehy, aj veľmi vecné a vtipné. Evidentné je, že fanúšikovia sa tešia, aj keď viacerí frflú.. Aj na Ďuricu. Ale verím, že to berie s nadhľadom, lebo koľkí z nás si v živote strelili aj viac, ako tri vlastné góly?

 

Sergej Danilov

Sergej Danilov

Bloger 
  • Počet článkov:  183
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Páči sa mi interakcia s vami a citát, že blogovanie je crackom novinára. Alebo novinársky crack?:-)POPULÁRNE ČLÁNKY: Reporting on extremist politicians Zoznam autorových rubrík:  FutbalPolitikaExtremInternetShowbizSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu