Vianočná kapustnica s tofu a klobásou ( pre 4 osoby )

Ingrediencie: 500 g kyslej kapusty 100 g sušených húb 250 g klobásy 200 ml sójového mlieka 1 veľký zemiak 1 cibuľa 3 strúčiky cesnaku 1 balenie údené tofu 2-3 lyžice sójovej omáčky voda, soľ, 1 kávovej lyžice mletej papriky 1 kávovej lyžice vegety 2 bobkové listy

Písmo: A- | A+
Diskusia  (33)

Postup prípravy:

Sušené huby namočíme na 30 minút do misky s vodou. Údené tofu nakrájame na kocky a namočíme ich do sójovej omáčky na 30 minút. Kyslú kapustu podľa chuti prepláchneme tečúcou vodou a vložíme do hrnca.

Pridáme namočené huby, klobásu v celosti, cibuľu, bobkové listy, vegetu, mletú papriku. Všetko zalejeme vodou a dáme variť. Po 45 minútach varenia pridáme do polievky nastrúhaný cesnak, nastrúhaný zemiak, namočené tofu.

Varíme ďalších 10 minút za občasného premiešania. Na záver nalejeme sójové mlieko a za stáleho miešanie povaríme ešte 5 minút. Pred podávaním klobásu nakrájame na malé kolieska a vložíme ich späť do polievky.Kapustnicu je vhodné podávať s ražným chlebom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Helena Danišová

Helena Danišová

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Každý úspech človeka má za sebou kopu námahy, driny a obetovaného času. Človek, ktorý sa podujme k nejakej zmene má určitý cieľ za ktorým si ide... Bez tvrdej práce a sebakritiky nikdy požadovaného cieľa nedosiahnete... Zoznam autorových rubrík:  ČlánkyRecepty

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

91 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

104 článkov
INESS

INESS

108 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu