Postup prípravy:
Sušené huby namočíme na 30 minút do misky s vodou. Údené tofu nakrájame na kocky a namočíme ich do sójovej omáčky na 30 minút. Kyslú kapustu podľa chuti prepláchneme tečúcou vodou a vložíme do hrnca.
Pridáme namočené huby, klobásu v celosti, cibuľu, bobkové listy, vegetu, mletú papriku. Všetko zalejeme vodou a dáme variť. Po 45 minútach varenia pridáme do polievky nastrúhaný cesnak, nastrúhaný zemiak, namočené tofu.
Varíme ďalších 10 minút za občasného premiešania. Na záver nalejeme sójové mlieko a za stáleho miešanie povaríme ešte 5 minút. Pred podávaním klobásu nakrájame na malé kolieska a vložíme ich späť do polievky.Kapustnicu je vhodné podávať s ražným chlebom.
