reklama

Premier League

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

No popravde, myslel som si, že napísať blog o Premier League bude ľahšie. No je to tažšie než som si myslel. Nie nadarmo sa hovorí, že PL je najťažšia, a najatraktívnejšia súťaž na svete. Žiadny zápas nemá favorita, a skoro každý druhý zápas je derby. Napríklad len v Londýne je min. 5 klubov: Tottenham, WestHam, Chelsea, Arsenal, Fulham. Vymenoval som tie najznámejšie v podstate. 

Je tu mnoho lukratívnych zápasov, Manchester United - Liverpool, mestské derby Liverpool - Everton, no nedajbože staré známy derby, WestHam - Millwal. Zápasy bývajú vypredané, a je jedno či sa hra v stredu alebo v nedeľu. A je vypredaný každý, aj v nižších ligách. Permanentky na svoj domovský klub sa doslova dedia, to je čaro toho futbalu, v sobotu alebo nedeľu, sa celá rodina zoberie a ide na futbal. Nemá nič iné na práci, alebo v hlave, len to ako o 14:30 začne zápas. Tešia sa. Doslovo z nich srší, nadšenie, že idu na futbal, dokážu priznať kvality supera. V poslednom čase, pribudlo do Premier League pár dobrých superov, napr Swansea, Southampton. Práve Southampton rád sledujem, dokáže hrať výborne najmä proti silným klubom. Ozaj odporučam pozrieť nejaký zápas Southamptonu, napr. keď budu hrať z ManC .. alebo Arsenalom. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dosť zvučných klubom aj odstúpilo z big 4. napr. Arsenal a Liverpool už niesu taká hrozba ako kedysi, a tak isto v posledných dvoch sezónach aj Manchester United. Po odchode Sira Alexa, to už neni ten Manchester na ktorý boli ľudia zvyknutý. Anglicky futbal je strašných lákadlom pre ľudí aj z druhých koncov sveta, napr. z Číny, Japonska, celkovo z Ázie. Do popredia sa dostali kluby ako Manchester City, vďaka arabským šejkom a veľkým peniazom sa dostali do elitnej big 4 ..ano hovorím o ManC. Pre ľudí sú veľkým lákadlom aj hráči zvučných mien: Rooney, Hazard, Lampard, Čech, van Persie, a mnohí ďalší skvelí hráči. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Určite sa chcem aspoň raz v živote pozrieť na môj milovaný klub, v Anglicku. Nepoviem názov. Ale ak sa tam dostanem určite o tom napíšem blog. 

David Provazník

David Provazník

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Píšem o tom čo ma zaujíma... Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu