reklama

Zamyslime sa...

Už ste niekedy rozmýšľali nad tým, keď ten, ktorého milujete, je od vás tak ďaleko, že pri všetkej snahe a pracovných povinnostiach stretnúť sa s ním vám to vyjde tak maximálne 2x do roka? Aj to za predpokladu, že na to máte dostatok financií. Hm, pre tých, ktorých je partnerova prítomnosť každodennou samozrejmosťou je to vec asi nepredstaviteľná, ale mnohé páry žijú takýmto spôsobom. Pretože...inak sa nedá. Viem, poviete si: Keď sa majú tak radi, prečo sa nevezmú a nezačnú spolu bývať? Ono to niekedy nie je také jednoduché, najmä keď medzi krajinami je rozdiel kontinentálny. Hovorím o Slovensku a Tunisku. A o smutno-šťastnom príbehu Nely a Murada.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Vzťah na diaľku ozaj nie je med lízať. Pre neznalých sa to môže zdať ako super dobrodružstvo s príchuťou exotiky, tá počiatočná eufória však vyprchá, keď sú partneri veľmi rýchlo postavení pred riešením vzťahových otázok. Až príliš skoro... Tu neexistuje priestor na dlhé odbobie tej krásnej počiatočnej zamilovanosti, vzťah buď musí dozrieť veľmi rýchlo alebo jednoducho nemá šancu.

I Nela si najprv myslela, že je super mať "medzinárodný" vzťah. Až kým to nezažila na vlastnej koži...

Srdcu však nerozkážeš a tak sa po návrate z jedného dovolenkového pobytu vrátila s naozaj hodnotným "suvenírom" - veľkou láskou. Samozrejme, vtedy s ňou neprišiel domov naozaj, len v jej srdci...A tu začína tá smutnejšia časť príbehu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Láska na diaľku má rýchlejšie fázy vývinu a mnohokrát býva vášnivejšia a romantickejšia ako "bežná" láska dvoch ľudí, ktorí žijú povedzme v tom istom meste a môžu sa často stretávať. Je potrebná i obrovská dávka dôvery, čo bola v prípade Nely a jej animátora Murada takmer životne dôležitá vec. Určite to nezľahčuje ani pohľad na šťastne zamilované páriky v okolí, či sledovanie romantických filmov. "Láskou ulapená" bytosť si o to viac uvedomuje samotu a potrebu mať toho druhého pri sebe.

Treba povedať, že ani štáty a ich politika spolužitie dvoch milovaných ľudí neuľahčuje. Je až neskutočné, čo všetko sa vyžaduje pri vybavovaní víz pre pobyt u nás čo i len na pár dní. Preukázanie nie zanedbateľnej hotovosti na účte hostiteľa na každý deň pobytu cudzinca je prvou veľkou prekážkou. Chápem, že štát sa musí brániť proti prílivom cudzincov, možno o to viac, keď je z afrického kontinentu, ja osobne však neuznávam rýchlu organizáciu svadby len preto, aby bolo cestovanie pre zamilovancov jednoduchšie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pre nás európanov je dostať sa do Afriky menej problémové, veď turizmu je tam viac ako dosť. I Nela sa vybrala do Tuniska na pracovný pobyt, čo znamenalo, že so svojou láskou môže stráviť pol roka. Všetko bolo krásne, i keď prekážok bolo viac ako dosť, spoločne všetko zvládli a plánovali spoločnú budúcnosť...Ostávalo už len skončiť školu...Murad bol totiž vysokoškolákom. To sa vo vzťahu nakoniec ukázalo ako najväčší problém, keďže vzťah na diaľku vyžaduje značné množstvo peňazí...

Nela to jednoducho nedokázala finančne utiahnuť. Po skončení jej pracovného pobytu nasledovalo ďalšie dlhodobé odlúčenie a na návrat cez zimu, keď je v Tunisku mimosezónne obdobie, jej jednoducho neostávali finančné prostriedky. Aj telefónne účty presahúce 3-cifernú hranicu v eurách stopla a keďže Murad zase nemal častý prístup k internetu, ich vzájomná komunikácia "striedmela", zvyšovali sa pochybnosti, znižovala sa vzájomná dôvera. To všetko vyústilo do smutného a bolestivého rozchodu, z ktorého sa Nela nevie dodnes spamätať a na duši jej ostali veľké rany. Veď aj ona verila, že "láska vydrží všetko"...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Hovorí sa, že peniaze nie sú podstatné, ale v dnešnej dobe určite platí, že sú prepotrebné na dôstojný a plnohodnotný život. Láska a zdravie sú určite najdôležitejšie na svete, ale kým lásku i zdravie si dnes už môžeme aj kúpiť /mať to bez peňazí je však určite prirodzenejšie a hodnotnejšie/, naopak to neplatí.

Oľga Demikátová

Oľga Demikátová

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som empatická a realitistická športovkyňa, ktorá je najšťastnejšia, keď sú všetci okolo nej šťastní /aj vďaka nej/ a v prípade potreby ochotná kedykošňľvek pomôcť, poradiť. Som závislá od lásky psíka alebo mačičky. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu